Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι Ρώσοι… γελάνε με αμερικανικό νομοσχέδιο για τα εισοδήματα του Πούτιν!

Πούτιν
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Οι ΗΠΑ θέλουν να διαπιστώσουν… ιδίοις όμμασι το “πόθεν έσχες” του Βλαντιμίρ Πούτιν και η ρωσική αντίδραση είναι ενδεικτική…

Το Κρεμλίνο θεωρεί, ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσαν Αμερικανοί γερουσιαστές, μέσω του οποίου προτείνουν στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να παρουσιάσουν την δική τους εισήγηση για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν αξίζει να το παίρνει κανείς στα σοβαρά. Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή «ρωσοφοβικές ωδίνες».

Η αμερικανική πρωτοβουλία για Πούτιν και η ρωσική αντίδραση

Δύο γερουσιαστές της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Ελις Στεφάνικ και Βαλντές Ντέμινγκ, παρουσίασαν το νομοσχέδιο με την ονομασία « Νόμος για την διαφάνεια σε σχέση με τον Βαλντίμιρ Πούτιν/ Οι γερουσιαστές ζητούν από τις μυστικές υπηρεσίες να διερευνήσουν την οικονομική κατάσταση του Ρώσου προέδρου και των συνεργατών του».

«Γενικά βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα οι νομοθέτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, προτιμούν να ασχολούνται παρά πολύ με ζητήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του αρχηγού κράτους και άλλων κρατικών υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Ειλικρινά διερωτώμαι , δεν έχουν άλλα ζητήματα να ασχοληθούν;… Μάλλον πρόκειται για τέτοιου είδους ρωσοφοβικές ωδίνες, τις οποίες δεν πρέπει να παίρνει κανείς στα σοβαρά και τις τις οποίες μάθαμε να αντιμετωπίζουμε ειρωνικά» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τα σχετικά δημοσιεύματα που σχετίζονται με το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι «αναμφίβολα αν διαβάσει τα ενημερωτικά δελτία με τις αναφορές των ΜΜΕ (που ετοιμάζονται ειδικά για τον πρόεδρο ) τότε θα ενημερωθεί και για αυτό».

Στις αρχές το 2018 το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είχε δημοσιοποιήσει την λεγόμενη «Έκθεση για το Κρεμλίνο» η οποία αναφέρονταν σε κρατικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες που σχετίζονται με το περιβάλλον του προέδρου Πούτιν. Στο κατάλογο με τα ονόματα που περιελάμβανε η έκθεση υπήρχαν 210 ονόματα εκ των οποίων 96 επιχειρηματίες με περιουσιακά στοιχεία που υπερέβαιναν το 1 δις δολάρια και 114 πολιτικοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις