Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι σκοτεινές εμμονές της αδερφής της βασίλισσας Μάξιμα της Ολλανδίας – Κρεμάστηκε στα 33

Η αδερφή της βασίλισσας Μάξιμα

Ήταν πριν από 8 χρόνια που η αδερφή της βασίλισσας Μάξιμα της Ολλανδίας έγραψε τη διατριβή της με θέμα την αυτοκτονία. Έτσι και διάλεξε να βάλει τέλος στη ζωή της στα 33 της χρόνια η Inés Zorreguieta, σοκάροντας το παλάτι και τον κόσμο.

Η Inés Zorreguieta βρέθηκε κρεμασμένη στο διαμέρισμά της στο Μπουένος Άιρες αργά το βράδυ της Τετάρτης. Εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε τον θάνατό της στην εφημερίδα La Nation, σημειώνοντας πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Η Inés Zorreguieta έδινε μάχη με την κατάθλιψη και τις διατροφικές διαταραχές στο παρελθόν. Το 2012 είχε εισαχθεί σε κλινική ψυχικής υγείας. Η 33χρονη είχε ερευνήσει σε βάθος την αυτοκτονία το 2010 για τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες.

Διατριβή για την αυτοκτονία

Με τίτλο “Διαφορές φύλου και η σχέση τους με την αυτοκτονία και τις σχετικές συμπεριφορές”, στη διατριβή της για το πτυχίο ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Belgrano εξέτασε τι οδηγεί τις γυναίκες να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Σε μια παράγραφο της διατριβής των 32 σελίδων εξηγούσε πώς οι γυναίκες τείνουν να μην καταφέρνουν να αυτοκτονήσουν στον ίδιο βαθμό με τους άντρες. “Ο λόγος για τη διαφορά στη θνησιμότητα είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από άντρες και γυναίκες και διάφοροι παράγοντες εμπλέκονται στην επιλογή της μεθόδου”.

“Τα γεγονότα της ζωής που προκαλούν τις γυναίκες να προσπαθούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους ή να αυτοκτονούν είναι συχνά απώλειες ή κρίσεις στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Η αυτοκτονία είναι πιο συχνή στις γυναίκες που είναι απλά μόνες ή πρόσφατα χωρισμένες”.

Σε άλλο σημείο εξηγεί πώς οι γυναίκες με διατροφικές διαταραχές όπως η ανορεξία έχουν υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. Διερεύνησε επίσης τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν άντρες και γυναίκες για να βάλουν τέλος στη ζωή τους και διαπίστωσε ότι η μέθοδος που τελικά χρησιμοποίησε και η ίδια ήταν η πιο κοινή μεταξύ των δύο φύλων.

Εξηγούσε ότι οι γυναίκες επιλέγουν λιγότερο βίαιες μεθόδους λόγω ανησυχιών σχετικά με την εμφάνισή του σώματός τους. Πώς θα μοιάζουν όταν πεθάνουν.

Η 33χρονη αδερφή της βασίλισσας Μάξιμα εργαζόταν στην κυβέρνηση της Αργεντινής και συγκεκριμένα στο υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης. Μετά την αυτοκτονία της το βράδυ της Τετάρτης πολλοί συγγενείς της που ζουν στο Μπουένος Άιρες έφτασαν σπίτι της. Το κτίριο ελέγχεται από πράκτορες της αστυνομίας που κατέφθασαν μόλις ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις