Κόσμος

Οι στάχτες του Στίβεν Χόκινγκ δίπλα στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου

Δίπλα στους τάφους των σπουδαίων επιστημόνων Ισαάκ Νεύτωνα και Κάρολο Δαρβίνο, αλλά και κοντά στον τάφο Σαίξπηρ θα τοποθετηθούν οι στάχτες του εμβληματικού αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ.

Ο αιδεσιμότατος Dr John Hall τόνισε ότι ήταν ένας κατάλληλος τόπος για τον Στίβεν Χόκινγκ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Δίπλα στον Ισαάκ Νεύτωνα, τον Κάρολο Δαρβίνο και τον Σαίξπηρ. Η κηδεία του θα τελεστεί στην εκκλησία του Cambridge University την Κυριακή του Πάσχα.

Ο σπουδαίος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ πέθανε στις 14 Μαρτίου στα 76 του χρόνια, έχοντας γίνει ένας από τους πιο γνωστούς επιστήμονες στον τομέα του. “Είναι απολύτως λογικό οι στάχτες του Στίβεν Χόκινγκ να τοποθετηθούν στο Αββαείο, κοντά στα λείψανα διακεκριμμένων επιστημόνων” δήλωσε ο Dr John Hall.

Η κηδεία του Στίβεν Χόκινγκ στην πόλη που αγάπησε

O Ισαάκ Νεύτωνας ενταφιάστηκε στο Αββαείο το 1727 και ο Δαρβίνος ενταφιάστηκε δίπλα του το 1882. “Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας η επιστήμη και η θρησκεία να συνεργαστούν για να επιδιώξουν να απαντήσουν στα μεγάλα ζητήματα του μυστηρίου της ζωής και του σύμπαντος”.

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge περιέγραψε τον Στίβεν Χόκινγκ ως “έμπνευση για εκατομμύρια” ανθρώπους. Σε ανακοίνωσή τους, τα παιδιά του Στίβεν Χόκινγκ, Lucy, Robert και Tim είπαν ότι επέλεξαν να κάνουν την κηδεία στο Κέιμπριτζ, αναγνωρίζοντας ότι είναι «η πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και τον αγάπησε».

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1