Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι… τρίχες της Χίλαρι Κλίντον έβαλαν φυλακή τον “πιο μισητό άνδρα στις ΗΠΑ”, Μάρτιν Σκρέλι

Χίλαρι Κλίντον

Ο Μάρτιν Σκρέλι έγινε ο “πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ” όταν αποφάσισε να αυξήσει κατά 5.000% την τιμή φαρμάκου για το AIDS. Πως γίνεται να συνδέεται με τα μαλλιά της Χίλαρι Κλίντον;

Όλα γίνονται. Ακόμη και το να πάει φυλακή ο Μάρτιν Σκρέλι όχι εξαιτίας της απανθρωπιάς του αλλά γιατί προσέφερε 5.000 δολάρια για μια… τούφα από τα μαλλιά της Χίλαρι Κλίντον!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Το 2015, ο Μάρτιν Σκρέλι ήταν διευθύνων σύμβουλος φαρμακευτικής εταιρίας.

Τότε, είχε αποφασίσει να αυξήσει κατά 5.000% την τιμή ανά δισκίο του Daraprim, ενός φαρμάκου για την αντιμετώπιση του AIDS.

Έτσι, έγινε ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ». Και όχι άδικα.

Καταδίκη

Καταδικάστηκε για χρηματιστηριακή απάτη και απόπειρα χειραγώγησης της αγοράς στις αρχές Αυγούστου.

Ωστόσο, παρέμενε ελεύθερος υπό όρους μετά την καταβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων, εν αναμονή της απαγγελίας της ποινής του.

Η απάτη για την οποία κατηγορείται ο Σκρέλι σε βάρος των επενδυτικών εταιρειών MSMB Capital και MSMB Healthcare επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών.

Αναμένεται, όμως, να του επιβληθεί πολύ μικρότερη ποινή, κυρίως επειδή τα θύματά του δεν έχασαν χρήματα.

Μάρτιν Σκρέλι

Οι… τρίχες της Χίλαρι

Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Σκρέλι ανέβασε στο Facebook μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι προσφέρει 5.000 δολάρια για μια τούφα από τα μαλλιά της Χίλαρι Κλίντον.

Αλλά αυτό στάθηκε “μοιραίο” για τον ίδιο.

Η δικαστής Κίγιο Ματσουμότο έκρινε ότι ο Σκρέλι είναι απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και αποφάσισε να διατάξει τη φυλάκισή του.

Έτσι, η απόφαση να απελευθερωθεί προσωρινά ανακαλείται και θα σταλεί ξανά στη φυλακή.

Η ανάρτηση οδήγησε στην έναρξη έρευνας της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία χειρίζεται ακόμη την ασφάλεια της Χίλαρι Κλίντον.

Χίλαρι Κλίντον

Έτσι ο 34χρονος λάτρης των social media και της χιπ-χοπ θα περιμένει στη φυλακή την απαγγελία της ποινής του, η οποία έχει οριστεί για την 16η Ιανουαρίου 2018.

Ο δικηγόρος του Σκρέλι, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η ανάρτηση του πελάτη του προστατεύεται από το Σύνταγμα και την ελευθερία του λόγου.

“Που είναι το αστείο;”

Κάποιος από τους 93.000 διαδικτυακούς φίλους του Σκρέλι, θα μπορούσε να το έχει πάρει στα σοβαρά, αντέτεινε η δικαστής.

«Αυτό είναι υποκίνηση επίθεσης με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή», έκρινε η δικαστής, πριν προσθέσει «αυτό δεν προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία» του αμερικανικού Συντάγματος.

Μάρτιν Σκρέλι

Ο Σκρέλι υποστήριξε σε επιστολή του προς την Ματσουμότο ότι η ανάρτησή του ήταν σάτιρα. Αλλά η δικαστίνα δεν πείστηκε.

«Και πού είναι το αστείο;» απαίτησε να μάθει η Ματσουμότο, που κατά διαστήματα έμοιαζε να δυσκολεύεται να συγκρατήσει την οργή της ενώ εξελισσόταν η ακροαματική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις