Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Οι τζιχαντιστές απειλούν τη Σαουδική Αραβία

Η εκτέλεση των 47 ανθρώπων που η Σαουδική Αραβία χαρακτήρισε τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και ο σιίτης κληρικός Νιμρ αλ Νιμρ, δεν έφερε το Ριάν αντιμέτωπο μόνο με το Ιράν. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν τώρα να επιτεθούν στη Σαουδική Αραβία για να καταστρέψουν τις φυλακές όπου κρατούνται ομοϊδεάτες τους.

Το ISIS ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (06.01.2016) ότι θα καταστρέψει τις φυλακές της Σαουδικής Αραβίας στις οποίες κρατούνται τζιχαντιστές μετά την εκτέλεση το περασμένο Σάββατο 47 ανθρώπων, οι 43 από τους οποίους είχαν καταδικαστεί με την κατηγορία ότι ήταν μαχητές της Αλ Κάιντα.

Σε άρθρο της που αναρτήθηκε σε περιοδικό στο Ίντερνετ, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει συγκεκριμένα τις φυλακές Αλ Χάιρ και Ταρφίγια όπου κρατούνται πολλοί μαχητές της Αλ Κάιντα αλλά και του ISIS.

Τον Ιούλιο ένας υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εναντίον σημείου ελέγχου που βρίσκεται έξω από την φυλακή Χάιρ κοντά στο Ριάντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 9