Κόσμος

Οι τζιχαντιστές απειλούν τη Σαουδική Αραβία

Η εκτέλεση των 47 ανθρώπων που η Σαουδική Αραβία χαρακτήρισε τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και ο σιίτης κληρικός Νιμρ αλ Νιμρ, δεν έφερε το Ριάν αντιμέτωπο μόνο με το Ιράν. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν τώρα να επιτεθούν στη Σαουδική Αραβία για να καταστρέψουν τις φυλακές όπου κρατούνται ομοϊδεάτες τους.

Το ISIS ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (06.01.2016) ότι θα καταστρέψει τις φυλακές της Σαουδικής Αραβίας στις οποίες κρατούνται τζιχαντιστές μετά την εκτέλεση το περασμένο Σάββατο 47 ανθρώπων, οι 43 από τους οποίους είχαν καταδικαστεί με την κατηγορία ότι ήταν μαχητές της Αλ Κάιντα.

Σε άρθρο της που αναρτήθηκε σε περιοδικό στο Ίντερνετ, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει συγκεκριμένα τις φυλακές Αλ Χάιρ και Ταρφίγια όπου κρατούνται πολλοί μαχητές της Αλ Κάιντα αλλά και του ISIS.

Τον Ιούλιο ένας υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εναντίον σημείου ελέγχου που βρίσκεται έξω από την φυλακή Χάιρ κοντά στο Ριάντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο αποτυπώνει για πρώτη φορά μέλη φυλής που ζουν στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από που θα έρθει το βέλος» λέει περιβαλλοντολόγος
Αν και στην αρχή οι πολεμιστές φαίνονταν ανήσυχοι στη συνέχεια ξεκίνησαν να διασκεδάζουν την παρουσία των επιστημόνων με την «περίεργη» όψη
Φυλή Αμαζονίου
5
Και όμως! Ο Τραμπ παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης από την Ματσάδο: «Υπέροχη χειρονομία αμοιβαίου σεβασμού»
Η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ έχει ξεκαθαρίσει πως το Νόμπελ Ειρήνης δεν δωρίζεται ούτε μεταβιβάζεται - Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η φωτογραφία του με την Μαρία Κορίνα Ματσάδο
Ντόναλντ Τραμπ / Μαρία Κορίνα Ματσάδο
39