Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι χριστουγεννιάτικες ευχές του Βασιλιά Καρόλου και το «βασιλικό» δέντρο με τα φυσικά στολίδια

Οι χριστουγεννιάτικες ευχές του Βασιλιά Καρόλου και το «βασιλικό» δέντρο με τα φυσικά στολίδια
Reuters

Το δεύτερο χριστουγεννιάτικο μήνυμα ως Βασιλιάς θα απευθύνει ο Κάρολος μέσα από τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε για το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ένα από δωμάτια του Μπάκινγχαμ με θέα στο πίσω μπαλκόνι, ενώ πίσω του βρίσκεται ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πρόκειται για ένα φυσικό δέντρο που είναι στολισμένο με φυσικά στολίδια, τα οποία όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι, θα μπορούν στη συνέχεια να φυτευτούν. Πολλοί εξέλαβαν την επιλογή του δέντρου ως μήνυμα για την κλιματική αλλαγή. 

Η φωτογραφία με τον Βασιλιά Κάρολο να ποζάρει μπροστά από το μοναδικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο θα μεταδοθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Το μήνυμα καταγράφηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Υψηλές θερμοκρασίες

Οι Βρετανοί θα κάνουν και αυτοί Χριστούγεννα με ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Την 25η Δεκεμβρίου το θερμόμετρο στο Λονδίνο θα φτάσει σε θερμοκρασίες ρεκόρ 13 και 14 βαθμούς.

Η πιο «καυτή» ημέρα των Χριστουγέννων που έχει καταγραφεί ήταν 15,6 βαθμούς Κελσίου το 1920. Ωστόσο, σήμερα αναμένεται Χριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο με ανέμους που ξεπερνούν τα 70 μίλια ανά ώρα για περισσότερους από 16 εκατομμύρια οδηγούς που θα κατευθυνθούν σε πόλεις της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Χιλιάδες ταξιδιώτες επιπλέον, αναμένεται να ταλαιπωρηθούν καθώς οι σταθμοί του Πάντινγκτον και Κινγκς Κρος θα είναι κλειστοί λόγω εργασιών επηρεάζοντας την γραμμή προς το Χίθροου εξπρές που δεν θα είναι ενεργή από σήμερα έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις