Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Οι «Ζελένσκι» της Ουκρανίας – Ο κυβερνήτης του Μικολάγεφ είναι λεβεντιά

Οι «Ζελένσκι» της Ουκρανίας – Ο κυβερνήτης του Μικολάγεφ είναι λεβεντιά

Τα τελευταία 24ωρα μια πόλη της Ουκρανίας, κοντά στην Οδησσό, το Μικολάγεφ, ή Νικολάγεφ, μια πόλη με ναυπηγεία και μεγάλη οικονομική άνθιση δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις. 

Αυτή η πόλη όμως έχει έναν κυβερνήτη που έχει ξεχωρίσει από πολλούς για την ηρεμία του, την αποφασιστικότητά του και… τις υπέροχες κάλτσες του. 

Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσει τα 41α του γενέθλια. Γέννημα – θρέμμα της πόλης του ο Βιτάλι Κιμ είναι γιος διαπρεπούς προπονητή του μπάσκετ του Ολεξάντρ και παίκτη της εθνικής νέων της Σοβιετικής Ένωσης. 

Ο Κιμ σπούδασε ναυπηγική και οικονομικά και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με το αντικείμενο του. Το 2019, ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική συντασσόμενος με το κόμμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Το 2020 ο Ζελένσκι τον έκανε κυβερνήτη του Μικολάγεφ. Παντρεμένος με την Γιουλιβα Βιτάλιμνα Κιμ απέκτησε παμί της τρία παιδιά και όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν τον ταράζει τίποτα. Ούτε ο πόλεμος. 

Λάτρης του ταε κβο ντο ο Κιμ με ρίζες στην Κορέα ανεβάζει συχνά βίντεο προσπαθώντας να δώσει κουράγιο στους συμπατριώτες του. Είναι τόσο ατρόμητος που στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του ανέφερε ότι έχει νοικιάσει 50 λεωφορεία όχι για να μεταφέρει αμάχους αλλά για να μεταφέρει αιχμαλώτους πολέμου. Έχει φτιαχτεί μέχρι και φωτογραφία που τον δείχνει να κάθεται στην πιο χαρακτηριστική του πόζα στο τραπέζι του Πούτιν.

https://twitter.com/UAWeapons/status/1500427513104936967?s=20&t=YsdoQxSe9HolCD-B_i_zNw

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις