Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΟΗΕ: Ενημέρωσαν τις μεγάλες δυνάμεις για τα νοσοκομεία και τα σχολεία στην Ιντλίμπ

Συρία

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) γνωστοποίησαν στη Ρωσία, την Τουρκία και τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό τις συντεταγμένες GPS 235 προστατευόμενων τοποθεσιών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανάμεσα στις οποίες σχολεία και νοσοκομεία, εν μέσω φόβων για μια ολοκληρωτική στρατιωτική επίθεση, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Ο Πάνος Μουμτζής, περιφερειακός συντονιστής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη Συρία, επικαλέσθηκε επίσης έναν ρώσο αξιωματούχο ο οποίος δήλωσε στη Γενεύη πως «καταβάλλεται αυτή τη στιγμή κάθε προσπάθεια για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στο πρόβλημα».

Τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα για να εξασφαλίσουν αρωγή καθώς 900.000 άνθρωποι, από συνολικό πληθυσμό 2,9 εκατομμυρίων, υπολογίζεται ότι θα διαφύγουν από την ανταρτοκρατούμενη περιοχή, δήλωσε ο Πάνος Μουμτζής.

«Δεν λέω με κανέναν τρόπο πως είμαστε έτοιμοι. Το σημαντικό είναι πως καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε έναν βαθμό ετοιμότητας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις