Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

ΟΗΕ για Συρία: Τερατώδης προσπάθεια αφανισμού το “σφυροκόπημα” στην Ανατολική Γούτα

Συρία Γούτα

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν καταφέρθηκε εναντίον της «τερατώδους εκστρατείας αφανισμού» που συντελείται ενάντια στον πολιορκούμενο άμαχο πληθυσμό στην Ανατολική Γούτα στη Συρία.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο αναπτύχθηκε ακριβώς για την αποτροπή καταστάσεων του είδους αυτού, όπου άμαχοι σφαγιάζονται μαζικά για την εκπλήρωση πολιτικών ή στρατιωτικών στόχων», υπογράμμισε με ανακοίνωσή του.

Ο Ύπατος Αρμοστής τόνισε από τις 4 Φεβρουαρίου, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους κλιμάκωσαν την επίθεσή τους ενάντια σε αυτό τον θύλακα των ανταρτών, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών έχουν καταγράψει 346 θανάτους αμάχων και 878 τραυματίες, κυρίως από αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Ζητά έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας η Ρωσία

Η Ρωσία από την πλευρά της ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αύριο Πέμπτη με θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Ανατολική Γούτα, όπου κυβερνητικές δυνάμεις και σύμμαχοί τους σφυροκοπούν τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα.

Αυτή η δημόσια συνεδρίαση του ΣΑ θα επιτρέψει σε όλες τις πλευρές «να παρουσιάσουν την οπτική τους, την κατανόησή τους για την κατάσταση και να προτείνουν τρόπους εξόδου από την τωρινή κατάσταση», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια ενώπιων του 15ου μελούς Συμβουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις