Κόσμος

ΟΗΕ – Παγκόσμια έρευνα: Πώς θέλουμε τον κόσμο μας το 2045 (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο των δράσεων για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ στις 24 Οκτωβρίου 2020, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες εγκαινιάζει έναν παγκόσμιο διάλογο για το πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος μας το 2045.

Εκείνη τη χρονιά ο ΟΗΕ θα κλείνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, αλλά η φετινή επέτειος βρίσκει τον πλανήτη σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων. Η ανθρωπότητα καταπολεμά μία φονική πανδημία, τη χειρότερη παγκόσμια υγειονομική κρίση στην ιστορία, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ με την οποία γνωστοποιεί την πρωτοβουλία του αυτή και διερωτάται:

Άραγε, η κρίση του κορονοϊού θα μας φέρει πιο κοντά ή θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους διχασμούς και καχυποψία; Διευκρινίζει επίσης ότι η παγκόσμια αυτή έρευνα αφορά κυρίως τους νέους, γιατί οι σημερινές αποφάσεις θα επηρεάσουν κυρίως τις δικές τους ζωές και επικαλούμενος τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνει πως οι νέοι μας πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους.

“Είναι ευθύνη μας να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον όπου οι νέοι δεν θα θεωρούνται άτομα που χρειάζονται προστασία αλλά πλήρη μέλη της κοινωνίας μας και ισχυροί παράγοντες αλλαγής”, προσθέτει.

Σε αυτή τη δύσκολη γεμάτη προκλήσεις εποχή τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να ακούσουν τη γνώμη των πολιτών, θέλουν να ακουστεί η φωνή των νέων ανθρώπων, δήλωσε ο Δημήτρης Φατούρος, υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΟΗE για την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, όλες οι απόψεις και ιδέες θα παρουσιαστούν από τον γενικό γραμματέα ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στους ηγέτες του κόσμου κατά τη 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το Σεπτέμβριο του 2020.

“Λάβετε μέρος στην έρευνα και στα ελληνικά, η συμμετοχή σας μετράει, κάντε γνωστές τις δημιουργικές σας ιδέες και στείλτε τις στον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ, κάνοντας κλικ στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://un75.online/?lang=gre#s2%C2%BB , προτρέπει ο κ. Φατούρος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ