weather-icon °C AΘΗΝΑ

Οικογένεια ντροπής! Παράτησαν πάσχοντα από άνοια σε πάρκινγκ και εξαφανίστηκαν

Οικογένεια ντροπής! Παράτησαν πάσχοντα από άνοια σε πάρκινγκ και εξαφανίστηκαν

Το αδιανόητο περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2015, με τον 76χρονο να βρίσκεται σε σταθμό λεωφορείων στο Hereford από δύο άντρες που κάλεσαν ασθενοφόρο. Με το που έφτασε το πλήρωμα του ασθενοφόρου, ο ένας άντρας εξαφανίστηκε από το σημείο. Ο Roger Curry νοσηλεύτηκε σε οίκο ευγηρίας, με τις αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες να προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητά του.

Ο συνταξιούχος επέστρεψε στην Αμερική τελικά 8 μήνες αργότερα και πλέον βρίσκεται υπό τη φροντίδα των υγειονομικών αρχών στο Λος Άντζελες. “Στα τέλη του 2015 ο Roger Curry μεταφέρθηκε κρυφά στην Αγγλία από τη σύζυγό του και τον γιο του και εγκαταλείφθηκε εκεί”, τονίζεται σε έρευνα που θα προβληθεί από το πρόγραμμα του BBC1 Panorama.

Το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του είχε οδηγήσει σε πολλές θεωρίες για το πώς να κατέληξε σε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Hereford. Φάνηκε να είναι προσεγμένος και ήταν ντυμένος με νέα ρούχα από το Tesco. Το νοσηλευτικό προσωπικό άρχισε να τον φωνάζει Roger όταν τον άκουσαν να χρησιμοποιεί το όνομα Roger Curry αλλά οι αρχές δεν ήξεραν αν αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα.

Το μόνο πράγμα που είχε πει στους γιατρούς είναι πως δεν είναι από την περιοχή και τίποτα άλλο. Οι αρχές δεν είχαν κανένα επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά του πέρα από το όνομα που είχε αποκαλύψει μόνος του. Αφού επικοινώνησαν με οργανώσεις βετεράνων, έκαναν αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Μετά από αστυνομική έκκληση που εμφανίστηκε στο BBC Midlands τον περασμένο Μάρτιο, ένας τηλεθεατής άρχισε να ψάχνει στο ίντερνετ και βρήκε μια παλιά φωτογραφία που έμοιαζε με τον αγνοούμενο σε νεότερη ηλικία. Η φωτογραφία ήταν από επετηρίδα του 1958 και απεικόνιζε τον 18χρονο φοιτητή Roger Curry.

Αφού έδειξαν τις φωτογραφίες στους γείτονές του κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο μυστήριο που ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Το σπίτι τους είχε καταστραφεί σε φωτιά τον Νοέμβριο του 2014 στη μέση της νύχτας και οι γείτονες δεν τους είχαν ξαναδεί μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Κάθονταν στην αυλή του καμμένου τους σπιτιού. Ο γιος τους Kevin τους έφερνε φαγητό και ζούσαν κλειδωμένοι πίσω από τον φράχτη στο καμμένο σπίτι τους. Η γειτόνισσά τους Zenia Leon είπε στο Panorama πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σοκαρίστηκαν από αυτά που βρήκαν. Ισχυρίστηκε πως είχε ακούσει το ζευγάρι να λέει τι είχε συμβεί. “Μιλούσαν και έλεγαν πως ήταν μέσα τη νύχτα που κάηκε το σπίτι τους. Έκλαιγε και έλεγε “ποιος το κάνει αυτό στους γονείς του;”.

Ο Kevin Curry αρνήθηκε πως σχετίζεται με την εγκατάλειψη του πατέρα του στην Αγγλία. Είπε ότι ο πατέρας του αρρώστησε ενώ βρίσκονταν στην Αγγλία για διακοπές και ζήτησε από έναν φίλο του να τον πάει στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσε όμως να εξηγήσει πώς γίνεται να τον άφησε στην Αγγλία για 8 μήνες χωρίς να πει σε κανέναν που ήταν. Τον περασμένο Απρίλιο οι αρχές είχαν συλλάβει έναν άντρα στα 50 με την υποψία της απαγωγής του Roger Curry αλλά δεν έχει καταδικαστεί μέχρι στιγμής και βρίσκεται ελεύθερος με εγγύηση.

Πηγή: Dailymail

#TAGS MM