Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικογένεια Τέρπιν: Το ανατριχιαστικό τηλεφώνημα – «Βοηθήστε τις αδερφές μου»

Οικογένεια Τέρπιν

Ήταν λίγη ώρα από τη στιγμή που η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Τέρπιν είχε καταφέρει να το σκάσει από το σπίτι – κολαστήριο στην Καλιφόρνια.

Η 17χρονη επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια για τα αδέρφια της. “Βοηθήστε τις αδερφές μου” ήταν τα ανατριχιαστικά της λόγια με παιδική φωνή. Περιέγραψε τα ανατριχιαστικά βασανιστήρια που ζούσαν στο σπίτι κολαστήριο της οικογένειας Τέρπιν με τα 12 αδέρφια της.

Το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση στην αστυνομία ακούστηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της ακροματικής διαδικασίας. Θα αποφασιστεί αν θα οδηγηθούν σε δίκη για κακοποίηση παιδιών. Μια υπόθεση που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη τον περασμένο χειμώνα.

Η έφηβη ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς πως δύο μικρότερες αδερφές της και ένας αδερφός της είναι αλυσοδεμένοι στα κρεβάτια τους. Τους εξηγεί ότι δεν μπορούσε να το ανεχτεί άλλο. “Θα ξυπνήσουν τη νύχτα και θα αρχίσουν να κλαίνε. Ήθελαν να μιλήσω σε κάποιον. Ήθελα να σας καλέσω για να βοηθήσετε τις αδερφές μου”.

Ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες βασανιστηρίων, κακοποίησης παιδιών και άλλες κατηγορίες. Βρίσκονται υπό κράτηση με την εγγύηση για τον καθένα να έχει οριστεί στα 12 εκατομμύρια δολάρια. Η Λουίζ σκούπιζε τα μάτια της με ένα χαρτομάντηλο ενώ άκουγε το ανατριχιαστικό τηλεφώνημα της 17χρονης κόρης της.

Ήταν ένα τηλεφώνημα που σηματοδότησε και το τέλος των εφιαλτικών βασανιστηρίων για όλα τα παιδιά της οικογένειας Τέρπιν. Ζούσαν σε τέτοια απομόνωση που κάποια δεν κατάλαβαν τον ρόλο της αστυνομίας όταν έφτασαν στο σπίτι για να τα απελευθερώσουν. Δύο κορίτσια, 11 και 14 ετών, είχαν μόλις απελευθερωθεί από τις αλυσίδες όταν εμφανίστηκε η αστυνομία, αλλά ο 22χρονος αδερφός τους παρέμενε δεμένος στο κρεβάτι.

Αρχικά τον έδεναν με σκοινιά, αλλά όταν έμαθε να λύνεται άρχισαν να τον δένουν με αλυσίδες. Ήταν κάτι που ανεχόταν τα τελευταία 6 χρόνια. Τα παιδιά της οικογένειας Τέρπιν ήταν υποσιτισμένα. Δεν ήξεραν πράγματα που θεωρούνται δεδομένα για άλλα παιδιά στις ηλικίες τους. Τους επέτρεπαν να κάνουν ελάχιστα πράγματα. Όπως να γράφουν σε ημερολόγια που ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα τρομακτικά βασανιστήρια που ζούσαν.

Ανατριχιαστικά βασανιστήρια στο σπίτι των Τέρπιν

H 17χρονη, που δεν είχε τελειώσει την πρώτη δημοτικού, δυσκολευόταν να προφέρει κάποιες λέξεις και μίλαγε σαν μικρότερο παιδί. Σχεδίαζε τη διαφυγή της τα τελευταία δύο χρόνια. Ήταν τρομοκρατημένη όταν σκαρφάλωσε και ξέφυγε από ένα παράθυρο στο σπίτι κολαστήριο.

Δεν μπορούσε καν να καλέσει τις αρχές γιατί ήταν τόσο τρομαγμένη που έτρεμε. Δεν ήξερε τη γειτονιά και έπρεπε να διαβάσει τη διεύθυνση του σπιτιού της στις αρχές από ένα κομμάτι χαρτί. Τους επέτρεπαν σπάνια την έξοδο αν και βγήκαν το Hallowwen και ταξίδεψαν οικογενειακώς στην Disneyland και το Λας Βέγκας.

Καλιφόρνια Τέρπιν παιδιά

“Κάποιες φορές ξυπνάω και δεν μπορώ να αναπνεύσω από το πόσο βρώμικο είναι το σπίτι”. Δεν είχε κάνει μπάνιο τον τελευταίο χρόνο. Τα παιδιά περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους κλειδωμένα στα δωμάτιά τους. Σπάνια έτρωγαν και πήγαιναν στην τουαλέτα. Αν δεν τηρούσαν τους αυστηρούς κανόνες, τα χαστούκιζαν και τους τραβούσαν τα μαλλιά.

Όταν η μητέρα της ανακάλυψε πριν από δύο χρόνια ότι παρακολουθούσε ένα βίντεο του Justin Bieber κόντεψε να την πνίξει. “Θέλεις να πεθάνεις;”. Φοβήθηκε ότι θα την έπνιγε. “Ναι, ναι, θέλεις να πεθάνεις. Θέλεις να πεθάνεις και να πας στην κόλαση” συνέχισε να την απειλεί. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη για την οικογένεια Τέρπιν.

Πηγή: Time

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις