Κόσμος

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: “Καρφί” για Τραμπ

Σαφέστατη αιχμή κατά του Ντόναλντ Τραμπ για την πρόσφατη απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο κ. Βαρθολομαίος ζήτησε να διατηρηθεί το status quo στα Ιεροσόλυμα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ευχή, το 2018 να αποτελέσει έτος ειρήνης για την Παλαιστίνη, τη Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος, στο Φανάρι, τους μικρούς μαθητές των Ομογενειακών σχολείων που έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Βαρθολομαίος: Δεν χρειάζονταν άλλα προβλήματα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο δράμα των προσφύγων αλλά και του λαού της Παλαιστίνης. «Είναι αρκετά τα προβλήματα από τα οποία υποφέρει ο κόσμος στη Μέση Ανατολή και ήταν περιττό να προστεθούν και άλλα προβλήματα τον τελευταίο καιρό».

Τάχθηκε, για άλλη μια φορά, υπέρ της διατηρήσεως του status quo στα Ιεροσόλυμα το οποίο, όπως είπε, «έρχεται να ανατραπεί με τις πρόσφατες αποφάσεις».

Οι δυο αυτές φράσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι σαφέστατες αιχμές κατά του προέδρου των ΗΠΑ. Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, έβαλε νέα “φωτιά” στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στις ευχές που του έστειλε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, για τις εορτές των Χριστουγέννων και για το νέο έτος. Είπε πως του αντευχήθηκε «ο λαός του, που τόσο πολύ υπέφερε τα τελευταία χρόνια, τόσο πολύ αδικήθηκε, αιματοκυλίστηκε, να περάσει ένα νέο έτος με ειρήνη, επιτέλους, και με γαλήνη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η άλωση της Τριπολιτσάς έγινε για τους Τούρκους «η σφαγή του Μωριά» – Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
«Ο μουσουλμανικός τουρκικός πληθυσμός της χερσονήσου του Μοριά σφαγιάστηκε συστηματικά μεταξύ των ετών 1821 και 1830», λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών παραγράφοντας για ακόμα μια φορά την ιστορία και αναζητώντας απελπισμένα μια γενοκτονία που δεν έκαναν οι ίδιοι...
Χακάν Φιντάν
Σφοδρή δικαστική μάχη για την τεράστια αυτοκρατορία της Ντόλι Πάρτον - Απειλές και εκβιασμοί από τον ανιψιό της
Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της τραγουδίστριας και ανιψιός της κατηγορείται για «κλιμακούμενη εκστρατεία απειλών» με στόχο την περιουσία της - Το κρυφό ταξίδι στη Γερμανία
Η Ντόλι Πάρτον
Ουκρανία: Καπετάνιος σκοτώθηκε μετά από ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Κατά τη διάρκεια τεσσεράμισι ετών πολέμου πλήρους κλίμακας, οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 1.054 ουκρανικές λιμενικές υποδομές και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον 232 πολιτικών πλοίων
Ρωσική επίθεση σε πλοίο που μετέφερε καλαμπόκι ανοικτά της Οδησσού