Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οκλαχόμα: Απαγόρευση κυκλοφορίας πριν από την προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ (pics)

Οκλαχόμα: Απαγόρευση κυκλοφορίας πριν από την προεκλογική συγκέντρωση του  Τραμπ (pics)
Reuters

Έρημοι οι δρόμοι στην Τούλσα της Οκλαχόμα λίγες ώρες την προεκλογική συγκέντρωση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο (20.06.2020).

Ο δήμος της Τούλσα της Οκλαχόμα επέβαλε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια περίμετρο πολλών δρόμων για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταραχών. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αφορά την περιοχή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει την ομιλία του, θα διαρκέσει έως το πρωί της Κυριακής (21.06.2020), με μια διακοπή κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συγκέντρωσης.

Σε όλους τους δρόμους που περιβάλλουν αυτήν την περίμετρο τοποθετήθηκαν τσιμεντένια οδοφράγματα, μεταδίδει από την πόλη Τούλσα της Οκλαχόμα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Για να δικαιολογήσει την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο δήμαρχος της Τούλσα Τζ.Τ Μπάιναμ υπογράμμισε ότι έλαβε πληροφορίες που “δείχνουν πως πρόσωπα που ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες οι οποίες έχουν εμπλακεί σε βίαιες και καταστροφικές συμπεριφορές σε άλλες Πολιτείες προβλέπεται να έλθουν για να προκαλέσουν ταραχές εντός και περιμετρικά της συγκέντρωσης”.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ απείλησε με μήνυμά του στο Twitter τους “διαδηλωτές, αναρχικούς, ταραχοποιούς, πλιατσικολόγους και ρεμάλια που θα πάνε στην Οκλαχόμα”.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναμένονται το διάστημα στην πόλη, που τιμά, επίσης, την 155η επέτειο από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, την 19η Ιουνίου του 1865.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις