Κόσμος

Όλαφ Σολτς για φυσικό αέριο: Μειώνει τον ΦΠΑ από το 19% στο 7% έως το 2024

Προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, για να υπερκαλυφθεί η επιβάρυνση που συνεπάγεται η «εισφορά αερίου» στα 2,419 λεπτά/kWh, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε πως ο ΦΠΑ για το φυσικό αέριο θα μειωθεί προσωρινά κατά 12%, δηλαδή από το 19% θα πέσει στο 7% και θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδίαζε να απαλλάξει την εισφορά από ΦΠΑ, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Η Χαμάς θα παραδώσει μια ακόμη σορό Ισραηλινού ομήρου
Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν μία νέα σορό ομήρου, ενώ το Ισραήλ καταγγέλλει καθυστερήσεις που αντιβαίνουν στις δεσμεύσεις της εκεχειρίας
Κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα