Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολάντ: «Ανέκαθεν ζούσα με αγελάδες στα λιβάδια»

Ολάντ: «Ανέκαθεν ζούσα με αγελάδες στα λιβάδια»

Όχι δεν τρελάθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. Βλέπει συνεχώς την δημοτικότητά του να κατρακυλά και αποφάσισε να κάνει άνοιγμα από τους κυνηγούς μέχρι τους αστυνομικούς.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας εντείνει την “επίθεση γοητείας” προς τους Γάλλους ψηφοφόρους για να συμπεριλάβει ομάδες που συνήθως δεν συνδέονται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Δεκεμβρίου. Θεωρείται ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό, πρόβαλε την αγροτική καταγωγή του και την αγάπη του για τα “συναρπαστικά τοπία” της χώρας, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα δημοφιλές κυνηγετικό περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη.

“Ανέκαθεν ζούσα με αγελάδες στα λιβάδια” είπε ο πρόεδρος στο περιοδικό Le Chasseur Français (“Ο Γάλλος Κυνηγός”) αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια στη Νορμανδία. “Όταν ήμουν μικρός, πήγαινα κάθε πρωί να πάρω το γάλα από το διπλανό αγρόκτημα”, συνέχισε. Το περιοδικό αυτό κυκλοφορεί εδώ και 130 χρόνια και έχει 260.000 συνδρομητές.

Ο Ολάντ χαιρέτισε τον “ενθουσιασμό” των Γάλλων κυνηγών –υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 εκατομμύριο– αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλούν τα αγριογούρουνα και υποσχέθηκε ότι θα αναθεωρείται σε ετήσια βάση ο αριθμός των λύκων που επιτρέπεται να σκοτώνονται.

Το “άνοιγμά” του προς τους κυνηγούς γίνεται λίγο μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε ένα αστυνομικό τμήμα κοντά στο Παρίσι για να συγχαρεί τους αστυνομικούς που εντόπισαν ένα κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών και κατάσχεσαν επτά τόνους κάνναβης. Καθώς το Σοσιαλιστικό Κόμμα έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις, πίσω από τους συντηρητικούς και την άκρα δεξιά, ο Ολάν έδωσε επίσης μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο την Δευτέρα και πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα τα υποβαθμισμένα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στη συνέντευξή του στο κυνηγετικό περιοδικό κάλεσε τους αναγνώστες να μην ψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο. “Κατανοώ το αίσθημα της απομόνωσης και της εγκατάλειψης που αισθάνονται ορισμένοι συμπατριώτες μας στην ύπαιθρο” είπε, προειδοποιώντας ότι η ψήφος στην ακροδεξιά είναι “επικίνδυνη για τη συνοχή της χώρας”.

Οι δημοσκόποι εκτιμούν πάντως ότι οι προσπάθειες του προέδρου να ταυτιστεί με τους απλούς ανθρώπους είναι απίθανο να οδηγήσουν στην ανάκαμψη των ποσοστών του Σοσιαλιστικού κόμματος πριν από τις εκλογές. “Οι ρίζες της αντιδημοτικότητάς του είναι πολύ βαθύτερες, δεν αντιστρέφονται με τέτοιες πρωτοβουλίες. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο μεγάλη θα είναι η ήττα” των Σοσιαλιστών, είπε ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos Μπρις Τεντιριέ.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε