Κόσμος

Ολάντ κατά Λε Πεν: “Ψηφίστε Μακρόν”

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε σήμερα στις Βρυξέλλες για "τον μείζονα κίνδυνο" της παρουσίας της άκρας δεξιάς στο Μέγαρο των Ηλυσίων και κατηγόρησε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν ότι "αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο" της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Πρέπει να αποκλειστεί ένας μείζων κίνδυνος που θα είναι η παρουσία της άκρας δεξιάς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας”, εξήγησε ο Ολάντ στο τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που ήταν αφιερωμένη στο Brexit, κατηγορώντας το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν ότι “αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο” της Γαλλίας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος Ολάντ κάλεσε όλους εκείνους “που δεν θέλουν την Μαρίν Λε Πεν, να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του (Εμανουέλ) Μακρόν” στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

“Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί θέμα συζήτησης για τις δυνάμεις των Ρεπουμπλικανών: στις 7 Μαΐου (πρέπει) να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Μακρόν και να πιστέψουν ότι είναι το ψηφοδέλτιο που αποτρέπει την άκρα δεξιά”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας οκτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του β’ γύρου. Δήλωσε επίσης “πεπεισμένος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ένας καλός εταίρος για τη Γερμανία, γιατί θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα” της Γαλλίας και συγχρόνως της Ευρώπης. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 200 συλλήψεις στην Άγκυρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Ιουλίου στην τουρκική πρωτεύουσα και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των 32 χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
αστυνομία
Στη μολυσμένη θάλασσα η λύτρωση από τη ζέστη στη Γάζα - Οι εκτοπισμένοι δροσίζονται και πλένουν τα ρούχα τους, «φούρνος» οι σκηνές
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Χιλιάδες οικογένειες ζουν πλέον σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές ή κατεστραμμένα κτίρια
Κόσμος κάνει μπάνιο στη Γάζα