Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολλανδία: Bullying και σεξουαλική παρενόχληση στο κοινοβούλιο αποκαλύπτει έκθεση

Ολλανδία: Bullying και σεξουαλική παρενόχληση στο κοινοβούλιο αποκαλύπτει έκθεση

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί έκθεση του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, καθώς ένας στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας που ερωτήθηκαν, έχουν βιώσει παραβατική συμπεριφορά όπως εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Στην έρευνα εξετάστηκαν 654 δημόσιοι υπάλληλοι, κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι και βουλευτές και διαπιστώθηκε ότι πάνω από το ένα τρίτο των όσων ρωτήθηκαν έχουν βιώσει κάποια μορφή παραβίασης από συναδέλφους.

«Ορισμένοι αξιωματούχοι σε πιο ισχυρές θέσεις παίρνουν αλλά και τους δίνεται περισσότερος χώρος για να ωθήσουν τα όρια του αποδεκτού και, μερικές φορές, να πάνε πολύ πέρα από αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Στην έκθεση επίσης γίνεται αναφορά σε περιστατικά απαξιωτικών παρατηρήσεων, διακρίσεων, σαμποτάζ, μη αποδεκτής πίεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης ως παραδείγματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του ολλανδικού κοινοβουλίου δεν θέλησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έκθεσης.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση στην Ολλανδία είχε διορίσει πέρυσι έναν επίτροπο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μετά από μια σειρά σκανδάλων που αφορούσαν άνδρες υψηλού προφίλ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις