Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ολλανδία: Ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα που μαχαίρωσε 3 ανήλικους

Ολλανδία: Ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα που μαχαίρωσε 3 ανήλικους

Η ολλανδική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός άνδρα ο οποίος τραυμάτισε τρεις ανηλίκους στη διάρκεια μιας επίθεσης με μαχαίρι χθες Παρασκευή σε εμπορικό δρόμο της Χάγης, χωρίς να μπορεί σε αυτό το στάδιο να αποφανθεί για τη φύση της επίθεσης αυτής.

Ο ύποπτος διέφυγε μετά την επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας σκηνές πανικού ανάμεσα στο πλήθος των πελατών που βρίσκονταν εκεί για να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις της Black Friday.

Για τους ερευνητές «όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά» για την ταυτότητα και το κίνητρο του δράστη, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαρίγιε Κούιπερ.

Οι τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αργά χθες. Πρόκειται για τρεις εφήβους, ένα 13χρονο αγόρι από τη Χάγη και δύο κορίτσια 15 ετών, η μία από το Άλφεν άαν ντεν Ριν και η άλλη από το Λάιντερσορπ. Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δήλωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα καμία πληροφορία για την εμφάνιση του υπόπτου, ανέφερε όμως ότι η αρχική περιγραφή, που έκανε λόγο για έναν άνδρα ηλικίας από 40 έως 50 ετών, ήταν λανθασμένη.

Πανικός στο πολυκατάστημα

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κατάστημα της “Γκρότε Μαρκστράατ”, μιας πολυσύχναστης αρτηρίας της μεγαλύτερης εμπορικής συνοικίας της πόλης, όχι μακριά από το Κοινοβούλιο, όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης.

Πλάνα που μεταδόθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πανικοβλημένους πελάτες να τρέχουν για να απομακρυνθούν από το σημείο, έναν εμπορικό δρόμο φωταγωγημένο από τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση NOS, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν δύο θύματα, τα δύο κορίτσια, να ουρλιάζουν και να φεύγουν τρέχοντας από το κατάστημα. Ένας μάρτυρας δήλωσε πως ένας «αθλητικός» άνδρας διέφυγε από τη σκηνή, υπερπηδώντας με ευκολία τα εμπόδια.

Η περιοχή αποκλείστηκε για ώρες καθώς εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτες βοηθειών παρείχαν βοήθεια στα θύματα και η αστυνομία ερευνούσε εξονυχιστικά την περιοχή σε αναζήτηση στοιχείων.

Πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις

Στην Ολλανδία έχουν σημειωθεί αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις ή απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.

Τη Δευτέρα, η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο ανδρών οι οποίοι φέρεται να ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ολλανδία στα τέλη του έτους με ζώνες εκρηκτικών και παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Ολλανδικό δικαστήριο καταδίκασε τον Νοέμβριο έναν Πακιστανό σε κάθειρξη 10 ετών για την προετοιμασία «τρομοκρατικής επίθεσης» σε βάρος του ακροδεξιού, αντι-ισλαμιστή βουλευτή Γκέερτ Βίλντερς.

Τον Μάρτιο, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν άνδρα τουρκικής καταγωγής, τον Γκοκμέν Τανίς, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη. Κατηγορείται για ανθρωποκτονίες με σκοπό την τρομοκρατία.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η ολλανδική εισαγγελία είχε ανακοινώσει πως αποτράπηκε «μεγάλη τρομοκρατική επίθεση» στην Ολλανδία χάρη στη σύλληψη επτά ανδρών που φέρεται πως ήθελαν να διαπράξουν την επίθεση στη διάρκεια μιας «μεγάλης εκδήλωσης».

Τον Αύγουστο του 2018, ένας νεαρός Αφγανός είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε δύο Αμερικανούς τουρίστες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ. Καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε κάθειρξη 26 ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις