Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ολλανδία: Πανικός στο αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ – Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι [vid]

Ολλανδία: Πανικός στο αεροδρόμιο στο Άμστερνταμ – Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι [vid]

Πανικός επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής (15.11.2017) στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι απειλούσε επιβάτες. “Η κατάσταση είναι ασφαλής” ανέφερε η αστυνομία με μήνυμά της στο Twitter, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος “εξουδετερώθηκε, συνελήφθη και απομακρύνθηκε” από τον χώρο του αεροδρομίου.

Το Schiphol Plaza, η τεράστια αίθουσα στην είσοδο του αεροδρομίου όπου λειτουργεί και εμπορικό κέντρο, εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας. Η πρόσβαση στους επιβάτες επετράπη γύρω στις 17.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας).

«Η αστυνομία παραμένει αναπτυγμένη σε ένα μικρό τμήμα του αεροδρομίου» διευκρίνισε το αεροδρόμιο στον λογαριασμό της στο Twitter. «Δεν καταγράφηκε κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια των αεροσκαφών λόγω του περιστατικού».

Η κυκλοφορία των τρένων προς και από το Σχίπχολ διακόπηκε για προληπτικούς λόγους. Όμως αυτοί οι «περιορισμοί ήρθησαν» έγινε γνωστό από τη σιδηροδρομική εταιρεία NS στον ιστότοπό της. «Οι καθυστερήσεις μειώθηκαν. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από τις 17.30» τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματισμούς.

«Ο ύποπτος στο περιστατικό είναι ένας 29χρονος άνδρας από τη Χάγη» επισήμανε η αστυνομία σε ένα tweet. «Ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία σε σχέση με προηγούμενες υποθέσεις βίαιης συμπεριφοράς».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις