Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ολλανδία: Έντεκα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού

COVID-19

Οι αρχές στην Ολλανδία εντόπισαν 11 κρούσματα της μετάλλαξης του νέου κορονοϊού που εμφανίστηκε πρόσφατα στη Βρετανία, μαζί με το πρώτο κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός δημόσιας υγείας της χώρας.

«Η βρετανική παραλλαγή του κορονοϊού μέχρι τώρα έχει εντοπιστεί σε 11 πρόσωπα στην Ολλανδία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM).

Μόνο το ένα από τα πρόσωπα αυτά φαίνεται πως είχε κάποια σχέση με ταξίδια ή επαφές με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα για την προέλευση των υπόλοιπων κρουσμάτων συνεχίζεται, πρόσθεσε το RIVM.

Click4more: Μεταλλαγμένος κορονοϊός και στην Ιταλία – «Κυκλοφορούσε» από τον Αύγουστο

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η νέα παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού SARS-CoV-2. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα της ασθένειας.

Η Ολλανδία διέκοψε από τις 20 Δεκεμβρίου την αεροπορική σύνδεσή της με τη Βρετανία. Οι αρχές απαιτούν πλέον από όλους τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό μοριακό τεστ για τον νέο κορονοϊό. Μέχρι σήμερα στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 710.600 κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις