Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ολλανδία: Κάθειρξη 16 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του μικρού Νίκι που συγκλόνισε τη χώρα

Ολλανδία: Κάθειρξη 16 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του μικρού Νίκι που συγκλόνισε τη χώρα

Ένα εφετείο στην Ολλανδία, αύξησε την ποινή κάθειρξης υπόπτου σε 16 χρόνια για απαγωγή, σεξουαλική επίθεση και ανθρωποκτονία, για το θάνατο του μικρού Νίκι Φερστάπεν, ο οποίος συγκλόνισε τη χώρα πριν από 23 χρόνια.

Η υπόθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Ολλανδών εδώ και πολύ καιρό, καθώς φαινόταν ότι δεν θα επιλυόταν, μέχρι που η μεγαλύτερη εξέταση DNA, που έγινε ποτέ στη χώρα, συνέβαλε στη σύλληψη του Γιος Μπρεχ, 59 ετών.

Ο Νίκι Φερστάπεν, 11 ετών, χάθηκε από μία κατασκήνωση τη νύχτα της 9ης προς 10ης Αυγούστου του 1998, στην επαρχία Λιμβουργία, στη νότια Ολλανδία.

Η σορός του παιδιού, που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά προτού το στραγγαλίσουν, ανακαλύφθηκε δύο ημέρες μετά, κοντά στην κατασκήνωση. Κατόπιν, το DNA του υπόπτου βρέθηκε στην πιτζάμα του αγοριού.

Ο Μπρεχ εξακολουθεί και δηλώνει πως βρήκε το παιδί νεκρό και αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του. Ο δικηγόρος του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει αίτηση αναιρέσεως της απόφασης, μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

«Ο Μπρεχ βρέθηκε ένοχος για στέρηση της ελευθερίας, σεξουαλική επίθεση και ανθρωποκτονία του Νίκι Βερστάπεν, 11 ετών και για κατοχή φωτογραφικού παιδοπορνογραφικού περιεχομένου», αναφέρει το Εφετείο του Ντεν Μπος (νότια) σε ένα δελτίο τύπου.

Η ποινή κάθειρξης είναι βαρύτερη σε σχέση με τη δίκη πρώτου βαθμού (12,5 χρόνια). Το δικαστήριο του Μάαστριχτ είχε αθωώσει τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Μετά την ανακάλυψη του πτώματος του παιδιού, η ολλανδική αστυνομία είχε προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας έρευνες, όμως χωρίς επιτυχία.

Εντέλει, μια τεράστιας έκτασης εξέταση DNA, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 σε 21.500 άνδρες ηλικίας 18-75 ετών, ήταν εκείνη που οδήγησε σε έναν ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη το 2018 στην Ισπανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις