Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ολλανδία: Κλειστά σχολεία για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στα παιδιά

Ολλανδία: Κλειστά σχολεία για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στα παιδιά

Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών οι ιολόγοι της Ολλανδίας προτείνουν επί της ουσίας να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία για μεγαλύτερο διάστημα κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) της Ολλανδίας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ρεκόρ μολύνσεων που είχαν ξεπεράσει τις 110.000 έως τις 16 Νοεμβρίου, μια αύξηση 44% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται μεταξύ των παιδιών ηλικίας τεσσάρων έως 12 ετών.

Τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών στις ηλικίες πέντε με εννέα ετών αυξήθηκαν σχεδόν 85% και οι μολύνσεις στις ηλικίες 10-14 ετών αυξήθηκαν 76%.

“Το να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά για ένα μεγαλύτερο διάστημα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να κρατήσουμε τον ιό υπό έλεγχο”, δήλωσε ο ανοσολόγος Χερ Ράικερς στην εφημερίδα Algemeen Dagblad. “Τα παιδιά είναι εργοστάσια ιών και μολύνουν τους ενήλικες καθώς και το ένα το άλλο”.

Δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι η καλύτερη επιλογή: η Μάριον Κούπμανς, ιολόγος και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας της χώρας για την COVID-19, δήλωσε στην εφημερίδα πως “θα πρέπει να σκεφθούμε άλλα μέτρα” αν τα ποσοστά δεν μειωθούν.

Βαθύ κόκκινο για όλη την Ολλανδία

Και οι 12 ολλανδικές επαρχίες αναμένεται να περάσουν στο βαθύ κόκκινο – το πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού – για πρώτη φορά σε έναν εβδομαδιαίο χάρτη που δημοσιοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) κάθε Πέμπτη.

Με σχεδόν το 85% των ενηλίκων να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, περισσότερες από 20.000 νέες μολύνσεις κορονοϊού καταγράφηκαν σε δύο διαδοχικές ημέρες αυτή την εβδομάδα, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα, προκαλώντας μια έλλειψη τεστ COVID-19 στα κέντρα υγείας.

Το πιο πρόσφατο κύμα ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση έβαλε τέλος στην κοινωνική αποστασιοποίηση και σε άλλα μέτρα τον Σεπτέμβριο, μια απόφαση η οποία από τότε έχει αναστραφεί.

Η πρόταση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από ένα ελευθέρας για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους έχει συναντήσει εναντίωση στο κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση του Ρούτε επανέφερε την χρήση προστατευτικής μάσκας στα καταστήματα και ένα μερικό λοκντάουν, κλείνοντας μπαρ και εστιατόρια μετά τις 8.00 μ.μ. Η κυβέρνηση θα συζητήσει νέα μέτρα αύριο Παρασκευή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις