Κόσμος

Ολλανδία: Χάος με τεράστιες ουρές ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο Schiphol λόγω απεργίας του προσωπικού εδάφους

Ένα χάος με τεράστιες ουρές ταξιδιωτών επικράτησε για πολλές ώρες στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, ενώ νωρίτερα σήμερα (23.4.2022) η διοίκηση τους είχε προτρέψει να μην μεταβαίνουν σε αυτό για αρκετές ώρες, καθώς η απεργία που κήρυξε το προσωπικό εδάφους, στην έναρξη της περιόδου σχολικών διακοπών, προκάλεσε χάος στο τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης.

«Ο τερματικός σταθμός είναι ασφυκτικά γεμάτος αυτή τη στιγμή… το Σίπχολ καλεί τους ταξιδιώτες να μην έρχονται πλέον στο αεροδρόμιο», ανέφεραν οι αρχές του αεροδρομίου σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι τοπική ώρα, λόγω ότι η απεργία βρισκόταν σε εξέλιξη. Σχεδόν 3 ώρες αργότερα, το αεροδρόμιο έκανε γνωστό ότι οι επιβάτες μπορούν να πηγαίνουν εκεί, ωστόσο θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μεγάλα διαστήματα αναμονής και πιθανές καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων.

Η αστυνομία έκλεισε τις εξόδους του αυτοκινητοδρόμου προς το αεροδρόμιο για λίγο σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, καθώς οι ουρές στις πύλες αναχώρησης είχαν επεκταθεί εκτός των κτιρίων του αεροδρομίου.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Schiphol δήλωσε πως το προσωρινό κλείσιμο ήταν αναγκαίο για την εγγύηση της ασφάλειας και προκειμένου όσοι περισσότεροι επιβάτες γινόταν από τους χιλιάδες εξοργισμένους ταξιδιώτες να καταφέρουν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους.

schiphol airport r

Οι υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών της KLM, του ολλανδικού βραχίονα της αεροπορικής εταιρείας Air France-KLM, αποφάσισαν να συμμετάσχουν, νωρίτερα σήμερα, σε μια απεργιακή κινητοποίηση, που δεν είχε ανακοινωθεί, με στόχο να ασκήσουν πίεση για την αποδοχή αιτημάτων τους για υψηλότερους μισθούς και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

schiphol airport r

Το προσωπικό εδάφους της KLM διαχειρίζεται περίπου το 50% των αποσκευών που καταφθάνουν στο Schiphol, το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης μετά το Charles de Gaulle του Παρισιού και το Heathrow του Λονδίνου.

schiphol airport r

Η συνδικαλιστική ένωση FNV ανέφερε πως η στάση εργασίας τερματίστηκε γύρω στο μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2