Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Όλο και πιο κοντά στην προεδρία της Κομισιόν η Mαργκρέτ Βέσταγκερ

Όλο και πιο κοντά στην προεδρία της Κομισιόν η Mαργκρέτ Βέσταγκερ

Η στήριξη που έχει η Δανέζα Φιλελεύθερη Μαργκρέτ Βέσταγκερ από τους Πράσινους την φέρουν όλο και πιο κοντά στην προεδρία της Κομισιόν μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής (26.05.2019).

Η Μαργκρέτ Βέσταγκερ φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για την προεδρία της Κομισιόν σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt.

«Μόλις δύο ημέρες μετά το τέλος των ευρωπαϊκών εκλογών, οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ανώτατες θέσεις της και πρώτα απ’όλα για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» γράφει χαρακτηριστικά. «Η ΕΕ αντιμετωπίζει μια μάχη εξουσίας, η οποία ποτέ δεν ήταν τόσο πολύπλοκη. Οι πολιτικοί που διαγωνίζονται σε αυτή τη μάχη είναι ο κορυφαίος υποψήφιος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο ολλανδός Σοσιαλδημοκράτης και υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανς Τίμερμανς και η Δανέζα Φιλελεύθερη Μαργκρέτ Βέσταγκερ , η οποία είναι και η επικρατέστερη, καθώς έλαβε και την υποστήριξη των Πρασίνων» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Να σημειωθεί πως ακόμη και ο Δανός πρωθυπουργός Λάρς Λόκε Ράσμουσεν εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στην Βέσταγκερ, αν και δεν είναι μέλος του κόμματός του. «Μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, η Βέσταγκερ είναι η ισχυρότερη», ήταν τα λόγια του Ράσμουσεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις