Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ωμή πρόκληση στη Βρετανία: Βγάζει “λάδι” και η αστυνομία τον σύμβουλο του Τζόνσον που “έσπασε” την καραντίνα

Ωμή πρόκληση στη Βρετανία: Βγάζει “λάδι” και η αστυνομία τον σύμβουλο του Τζόνσον που “έσπασε” την καραντίνα
Reuters

Δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση επικρατεί στη Βρετανία από την ευνοϊκή μεταχείριση και από τις αστυνομικές αρχές, του πρωθυπουργικού συμβούλου Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος παραβίασε τους κανόνες του lockdown.

Η αστυνομία στη Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη (28.05.2020) ότι “δεν θα δοθεί συνέχεια” στο περιστατικό με τον στενό συνεργάτη του Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα, οι αρχές χαρακτηρίζουν ως “ελάσσονος σημασίας” την παραβίαση εκ μέρους του Ντόμινικ Κάμινγκς της καραντίνας, “διότι δεν φαίνεται ότι υπήρξε παραβίαση της κοινωνικής αποστασιοποίησης”. 

“Η προηγούμενη μετακίνηση του συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον που διήνυσε την απόσταση των 400 χιλιομέτρων από το Λονδίνο στο Ντέραμ της βόρειας Αγγλίας δεν αποτελεί παραβίαση και ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός ότι ο Κάμινγκς έκανε και δεύτερο ταξίδι από το Λονδίνο στο Ντέραμ”, συμπληρώνει η αστυνομία.

“Ο πρωθυπουργός πιστεύει πως η συμπεριφορά του κ. Κάμινγκς ήταν λογική και νόμιμη δεδομένων των συνθηκών και ότι θεωρεί το θέμα λήξαν”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Συμπέρασμα: Δύο μέτρα και δύο σταθμά ισχύουν και στη Βρετανία…

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις