Κόσμος

Όμηροι στην Αίγυπτο εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες – Μύλος με τις πτήσεις επιστροφής

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο είναι εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες, που μετά το αεροπορικό δυστύχημα του περασμένου Σαββάτου και την πτώση του Airbus της Metrojet στο Σινά δεν μπορούν να φύγουν!

Η ανακοίνωση της εταιρίας EasyJet πως οι αιγυπτιακές αρχές ανέστειλαν τις πτήσεις βρετανικών αεροπορικών εταιριών προς το Σαρμ ελ-Σέιχ προκάλεσε… πανικό στους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας. Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία είναι χαρακτηριστικές: η αίθουσα του αεροδρομίου γεμάτη τουρίστες που περιμένουν πότε θα μπορέσουν να φύγουν.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου διέψευσε πως σταμάτησαν οι πτήσεις βρετανικών εταιριών προς το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ. Όχι πως γίνονται κανονικά… Περιορίστηκαν λόγω των δυνατοτήτων του αεροδρομίου! “Η αναχώρηση χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε μία ημέρα είναι απίστευτα δύσκολη. Καθένας θα πρέπει να περάσει από τις διαδικασίες. Δεν έχουμε ακυρώσει πτήσεις αλλά το αεροδρόμιο δεν μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα όλα αυτά τα αεροπλάνα”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Reuters.

Νωρίτερα, η EasyJet ανέφερε πως δύο αεροπλάνα που είχαν φθάσει ήδη στο Σαρμ ελ-Σέιχ μπόρεσαν να αναχωρήσουν, αλλά δεν θα επιτραπεί η πραγματοποίηση άλλων οκτώ πτήσεών της. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή πολιτική αεροπορία 29 πτήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή (06.11.2015) για τον επαναπατρισμό των Βρετανών τουριστών από το Σαρμ ελ-Σέιχ.

Το Λονδίνο είχε αναστείλει τις πτήσεις όλων των βρετανικών εταιριών την Τετάρτη. Περίπου 20.000 Βρετανοί τουρίστες παραμένουν στο αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα επιτρέψει στις εταιρίες να τους επαναπατρίσουν από σήμερα.

Τρεις αεροπορικές εταιρίες, οι EasyJet, Monarch και Thomson είχαν ανακοινώσει σήμερα στις ιστοσελίδες τους πτήσεις με αναχώρηση από το Σαρμ ελ-Σέιχ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM απαγόρευσε σήμερα τη φόρτωση αποσκευών στην πτήση της από το Κάιρο στο Άμστερνταμ, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία αναφέρθηκαν ανοικτά στο ενδεχόμενο έκρηξης βόμβας πάνω στο ρωσικό αεροπλάνο. “Στη βάση εθνικών και διεθνών πληροφοριών, και για προληπτικούς λόγους, η KLM δεν θα επιτρέπει τη φόρτωση αποσκευών”, ανέφερε η εταιρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters – EPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αμερικανός πιλότος κρύφτηκε τραυματισμένος σε βουνό 2.200 μέτρων στο Ιράν πριν διασωθεί – Ο κομβικός ρόλος της CIA
Η CIA φέρεται να κατέφυγε σε στρατηγική παραπλάνησης προκειμένου να συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση του Αμερικανού πιλότου - Οι Αμερικανοί κατέστρεψαν αεροσκάφη τους όταν αυτά κόλλησαν στην άμμο
Συντρίμμια αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφος στο Ιράν 5
«Ψάχνοντας βελόνα στα άχυρα»: Το σχέδιο διάσωσης του Αμερικανού πιλότου - Η παραπλάνηση της Τεχεράνης και η μυστική βάση
Πώς οι Αμερικανοί κατάφεραν να μπουν στο έδαφος του Ιράν και να διασώσουν τον πιλότο που αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή - Είναι τραυματίας, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο
Αμερικανοί στρατιώτες 28
Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από επίθεση στην Τεχεράνη: Πολλοί από τους στρατιωτικούς ηγέτες του Ιράν εξοντώθηκαν
Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν διευκρινίζει τον τόπο ή τον χρόνο του χτυπήματος, ούτε δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιδρομή ή τους στόχους της
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Το 48ωρο τελεσίγραφο Τραμπ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, η «κόλαση» του Ιράν και οι αλλεπάλληλες ισραηλινές επιθέσεις
Στην 36η μέρα του πολέμου, το Ιράν απορρίπτει το «αδύναμο και νευρικό» τελεσίγραφο του Τραμπ, το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να χτυπήσει ενεργειακές εγκαταστάσεις και ο Λίβανος σφυροκοπείται ανελλιπώς
Λίβανος