Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ομπάμα: Ποιον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών δεν θα στηρίξει

Ομπάμα: Ποιον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών δεν θα στηρίξει

Σαφές μήνυμα στους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα. Όποιος θέλει τη στήριξη του, θα πρέπει να τον στηρίξει σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο: αυτό για τον έλεγχο στην οπλοκατοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα κανενός Δημοκρατικού ο οποίος δεν υποστηρίζει μεταρρυθμίσεις στη κατοχή όπλων, μια δήλωση που αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας του Μπαράκ Ομπάμα να το κάνει μείζον θέμα στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

“Δεν θα μιλήσω υπέρ κανενός ή ψηφίσω ή υποστηρίξω κανέναν υποψήφιο, ακόμα και στο δικό μου κόμμα, ο οποίος δεν θα στηρίζει μέτρα κοινής λογικής για τη μεταρρύθμιση στην κατοχή όπλων”, αναφέρει σε άρθρο του στους New York Times ο Αμερικανός πρόεδρος.

“Όλοι μας χρειάζεται να απαιτήσουμε ηγέτες αρκετά γενναίους για να πάρουν θέση ενάντια στα ψέμματα του λόμπυ των όπλων. Όλοι μας πρέπει να απαιτήσουμε ότι κυβερνήτες, δήμαρχοι και αντιπρόσωποί μας στο Κογκρέσο θα αναλάβουν τις ευθύνες τους”, ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε