Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ονδούρα: Με αυτά τα πλαστά ελληνικά διαβατήρια ήθελαν να μπουν στις ΗΠΑ οι πέντε Σύροι

Ονδούρα: Με αυτά τα πλαστά ελληνικά διαβατήρια ήθελαν να μπουν στις ΗΠΑ οι πέντε Σύροι

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως στην Ονδούρα συνελήφθησαν πέντε Σύροι που προσπάθησαν να περάσουν στις ΗΠΑ με πλαστά ελληνικά διαβατήρια στην κατοχή τους.

Οι πέντε Σύροι έφτασαν στο αεροδρόμιο της Τονκοντίν όπου και συνελήφθησαν. Ανακρίθηκαν επί ώρες. Είχαν στην κατοχή τους ελληνικά διαβατήρια, τα οποία αποδείχθηκε πως ήταν πλαστά. Οι αρχές της Ονδούρας ζήτησαν τη βοήθεια της ελληνικής διπλωματικής αποστολής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι πέντε συλληφθέντες σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, την ευθύνη για την οποία έχουν αναλάβει οι τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος.

Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Οι πέντε Σύροι έφτασαν στην Ονδούρα με πτήση της Αβιάνκα από το Σαν Σαλβαδόρ. Οι αρχές της Ονδούρας πιστεύουν πως τελικός τους προορισμός ήταν το Σαν Πέδρο Σούλα, από το οποίο στη συνέχεια θα επιχειρούσαν να περάσουν στις ΗΠΑ οδικώς.

Τα ονόματα στα οποία έχουν εκδοθεί τα πλαστά διαβατήρια είναι: Μπουζας Βασιλειος, Τζεμπελίκος Αλέξανδρος, Μπέλλιος Αναστάσιος, Κυριμόπουλος Χαράλαμπος, Μαρινάκης Κωνσταντίνος.

Από την ανάκριση και τη συνεργασία των Ελλήνων διπλωματών με τις αρχές της Ονδούρας διαπιστώθηκε ότι οι πέντε Σύροι είχαν αποκτήσει τα πλαστά διαβατήρια από την Ελλάδα. “Από την Ελλάδα πληροφορηθήκαμε πως θα έρχονταν στην Ονδούρα. Τα διαβατήρια εκλάπησαν εκεί, δεν είναι τα αληθινά τους ονόματα, βρισκόμαστε σε διαδικασία να τους ταυτοποιήσουμε” ανέφερε ο Ανίμπαλ Μπάκα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: americalatina.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε