Κόσμος

Οπισθοχωρεί η Ρωσία – Οι Ουκρανοί ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Μπαλάκλια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μπαλάκλια, ανακοίνωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, λίγες ώρες αφού η Ρωσία ανακοίνωσε την απόσυρση των δυνάμεών της.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της διοίκησης των υπό ρωσική κατοχή ζωνών της περιοχής του Χάρκιβ, ο οποίος έχει διορισθεί από τις αρχές κατοχής, συνέστησε σήμερα σε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το ρωσικό έδαφος, προς την περιοχή του Μπελγκορόντ, «για να σωθούν ζωές», μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Ο Βιτάλι Γκάντσεφ πρόσθεσε ότι «επίσημοι εκπρόσωποι» είναι έτοιμοι στο ρωσικό έδαφος να προμηθεύσουν στους πρόσφυγες τροφή, θέρμανση και ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από το Ιζιουμ και την Μπαλάκλια, στρατηγικής σημασίας κόμβους τροφοδοσίας στην περιοχή του Χάρκιβ, μετά την κατάρρευση των ρωσικών γραμμών άμυνας, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακας αντεπίθεσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα