Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Ώρα της Γης 2018: Ώρα να σβήσουν τα φώτα σε όλον τον κόσμο

Ώρα της Γης 2018

Στις 24 Μαρτίου σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα. Η Ώρα της Γης 2018 είναι τα 60 λεπτά που αφιερώνουμε στον πλανήτη και περνάμε ένα ηχηρό μήνυμα…

Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας. Στις 20.30 ώρα Ελλάδος του Σαββάτου εορτάζεται η Ώρα της Γης 2018.

Τι είναι η Ώρα της Γης

Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες. Φέτος, έρχεται το Σάββατο 24 Μαρτίου και μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, 20:30 με 21:30 και να συνδεθούμε με τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει!

Αν γυρνάγαμε 12 χρόνια πριν στο Σύδνεϋ, όταν σχεδιαζόταν για πρώτη φορά ένα απλό συμβολικό μπλακάουτ της πόλης, κανείς δεν θα μπορούσε ίσως να φανταστεί ότι αυτή η ιδέα θα εξελισσόταν στο πιο πολυπληθές και σημαντικό κίνημα για το περιβάλλον στην ιστορία της ανθρωπότητας. 12 χρόνια λοιπόν μετά τον πρώτο διακόπτη που έκλεισε κάποιος Αυστραλός πολίτης, η Ώρα της Γης, τα 60 λεπτά που αφιερώνουμε στον πλανήτη, εμπνέει χιλιάδες πολίτες, κοινωνίες, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 180 χώρες και περιοχές να κάνουν μια μικρή, αλλά σημαντική κίνηση στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η Ώρα της Γης όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία δράση που κρατάει 1 ώρα. Είναι ένα κίνημα που μπορεί να ενώσει κάθε άνθρωπο στον πλανήτη σε έναν κοινό σκοπό… Να τους δώσει ελπίδα για το μέλλον και να τους κάνει συμμέτοχους στην ουσιαστική προστασία του πλανήτη μας. Από την Αυστραλία ως την Αμερική, και από ένα μικρό χωριό της Κρήτης μέχρι τα δάση του Έβρου, κλείνοντας τον διακόπτη και αφιερώνοντας μία ώρα στη γη γινόμαστε ένα. Μαζί διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Γιατί να συμμετάσχω στην Ώρα της Γης 2018;

  • Γιατί η κλιματική αλλαγή συμβαίνει εδώ και τώρα. Απειλεί τον τρόπο ζωής μου, τη θάλασσά μου, τη μοναδική ζωή που με περιβάλλει και τελικά το ίδιο μου το σπίτι: τη Γη!
  • Γιατί θέλω να συνδεθώ με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Θέλω να διεκδικήσω έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά!
  • Γιατί η Ελλάδα και η Μεσόγειος είναι ένας γαλάζιος παράδεισος που απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς θάλασσα!

Με το 71% της επιφάνειάς του να καλύπτεται από νερό, ο πλανήτης μας είναι ένας υδάτινος κόσμος. Γι’ αυτό στην Ελλάδα η Ώρα της Γης 2018 είναι αφιερωμένη στη θάλασσα. Φέτος όλη η Ελλάδα καλείται να σβήσει τα φώτα. Είναι η στιγμή να συνδεθεί με τη θάλασσα που προσφέρει το 70% του οξυγόνου που αναπνέουμε.

Στις 24 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30 σας καλούμε όλους να κλείσετε τον διακόπτη! Συνδεθείτε με τη θάλασσα δίνοντας της μια ανάσα ζωής.

Πηγή βίντεο: WWF Greece

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις