Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

«Ώρα της Γης»: Στο σκοτάδι εμβληματικά μνημεία σε όλο τον πλανήτη

«Ώρα της Γης»: Στο σκοτάδι εμβληματικά μνημεία σε όλο τον πλανήτη

Ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία σε όλο τον κόσμο θα βυθιστούν στο σκοτάδι στην καθιερωμένη «Ώρα της Γης» το Σάββατο (30.03.2019).

Η πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» που πραγματοποιείται τέλος Μαρτίου, γίνεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης που τα τελευταία χρόνια «χτυπιέται» από παντού. Εξαίρεση φυσικά δεν θα αποτελέσει η Ελλάδα, καθώς σε κορυφαία μνημεία θα σβήσουν τα φώτα.

Στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (30.03.2019) δεκάδες μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Πύργος του Άιφελ, η ‘Οπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, οι ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, ο ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου, οι καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, θα βυθιστούν στην κυριολεξία στο σκοτάδι.

Οι πολίτες σε όλο τον κόσμο καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο από τις 20.30 ως τις 21.30 στέλνοντας με αυτό τον τρόπο αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Στην Ελλάδα εκτός από διάφορα ιστορικά μνημεία και κτίρια στο σκοτάδι θα βυθιστεί και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία σε έναν από τους διαδρόμους του (ο δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη συγκεκριμένη κίνηση.

Να σημειωθεί πως η «Ώρας της Γης» (Earth Hour) ξεκίνησε ουσιαστικά το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν περίπου δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις