Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ορδές στο Τορίνο για ψώνια, έξαλλος ο περιφερειάρχης: Θα ζητήσω μέτρα!

Ορδές στο Τορίνο για ψώνια, έξαλλος ο περιφερειάρχης: Θα ζητήσω μέτρα!

Οι εικόνες που είδε όλη η Ιταλία στο Τορίνο τις προηγούμενες μέρες προκάλεσαν τον εκνευρισμό του περιφερειάρχη της περιοχής του Πιεμόντε. Η κοσμοσυρροή στα μαγαζιά εξόργισε τον Αλμπέρτο Τσίριο, που προανήγγειλε νέα μέτρα για τους απείθαρχους κατοίκους.

Ο περιφερειάρχης του Πιεμόντε χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες στους δρόμους και έξω από τα μαγαζιά του Τορίνο, εικόνες που παρατηρήθηκαν τόσο κατά τη Black Friday όσο και μετά τη μείωση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

«Οι εικόνες που είδα χθες (σ.σ. Κυριακή 29 Νοεμβρίου) σε ορισμένες κεντρικές οδούς του Τορίνο μου θυμίζει σκηνές καλοκαιριού και είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας», τόνισε ο Τσίριο. «Ο συνωστισμός αυτός είναι απαράδεκτος. Σήμερα θα λάβω μέρος σε ειδική συνεδρίαση και θα ζητήσω από τον νομάρχη να υιοθετήσει πολύ αυστηρά μέτρα», πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε παράλληλα ότι βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων που διαθέτει, θα πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία εξ αποστάσεως, τόσο στα λύκεια, όσο και στα γυμνάσια της περιοχής του. Τα σχολεία του Πεδεμόντιου θα ξανανοίξουν μετά τα Θεοφάνεια, με «κυλιόμενα ωράρια», ώστε η χωρητικότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς να μην ξεπεράσει το 50%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις