Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ορέστης” αλά μεξικάνα! Ο κυκλώνας “Ουίλα” καταφτάνει απειλητικός στο Μεξικό!

“Ορέστης” αλά μεξικάνα! Ο κυκλώνας “Ουίλα” καταφτάνει απειλητικός στο Μεξικό!
φωτογραφία: Reuters

Στην υψηλότερη κατηγορία της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ – Σίμπσον, ενισχύθηκε ο κυκλώνας Ουίλα, που κατευθύνεται προς το βορειοδυτικό Μεξικό.

Εμείς αναμένουμε να έρθει ο “Ορέστης”, οι Μεξικανοί την “Ουίλα”!

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), “οι σφοδρότεροι άνεμοι του κυκλώνα Ουίλα ανέρχονται σε σχεδόν 260 χλμ. την ώρα με πολύ ισχυρές ριπές ανέμου. Είναι κατηγορίας 5” που θα εξελιχθεί σε “εξαιρετικά δυνατό” κυκλώνα, ανακοίνωσε το NHC στο τελευταίο δελτίο του.

Στις 18.00 ώρα Ελλάδας, ο κυκλώνας βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από τις νήσους Μαρίας και σε απόσταση 215 χλμ. από το ακρωτήριο Κοριέντες, στα ανοικτά των βόρειων ακτών του Μεξικού, και κινείτο με ταχύτητα 10 χλμ ανά ώρα, διευκρίνισε το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας Ουίλα θα φθάσει στις μεξικανικές ακτές “το απόγευμα ή τη νύχτα της Τρίτης”, συμπληρώνεται στο δελτίο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεξικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (SMM), ο κυκλώνας θα πλήξει τις νότιες περιοχές της Πολιτείας Σιναλόα (κεντροδυτικά), στα σύνορα με την Πολιτεία Ναγιαρίτ.

Στις παράκτιες περιοχές τριών Πολιτειών, της Σιναλόα, του Χαλίσκο και της Ναγιαρίτ, τα σχολεία είναι κλειστά και οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το NHC, ο κυκλώνας θα εξασθενήσει την Τρίτη (23.10.2018). Ωστόσο, θα παραμείνει “ένας ισχυρός τυφώνας, εξαιρετικά επικίνδυνος τη στιγμή που θα φθάσει στις ακτές του Μεξικού” διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις