Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ορέστης: Έξαλλοι στην Κύπρο με την σύζυγο του αρχηγού της Αστυνομίας!

Ορέστης
Φωτογραφία από: reporter.com.cy

Ενώ ο Ορέστης δολοφονούσε το ένα θύμα του μετά το άλλο, η ανυπαρξία των δομών στην Κύπρο… χτυπούσαν κόκκινο. Την ίδια ώρα, η σύζυγος του αρχηγού της αστυνομίας προκαλεί αντιδράσεις.

Τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο 35χρονος με το ψευδώνυμο Ορέστης, στην Κύπρο, έχουν προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, ο “εφιάλτης” του ενδεχομένου να βρίσκονται οι Αρχές μπροστά σε έναν serial killer, απλωνόταν απειλητικά.

Όταν αυτό επιβεβαιώθηκε, οι Αρχές στην Κύπρο δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις. Πώς είναι δυνατόν ο Ορέστης να σκορπούσε το θάνατο και η αντίδραση της Πολιτείας για τις αγνοούμενες γυναίκες να είναι σχεδόν ανύπαρκτη;

Στην όλη αυτή συζήτηση τοποθετήθηκε δημόσια η σύζυγος του αρχηγού της Αστυνομίας, η οποία σήκωσε ασπίδα τόσο στον σύζυγό της, όσο και στον Θεσμό, ωστόσο μια ακόμη αποκάλυψη για ένα από τα θύματα που άφησε πίσω του ο Ορέστης έρχεται να αναδείξει πως υπάρχουν πραγματικά σοβαρά προβλήματα στον τρόπο που κινούνται οι Αρχές στην Κύπρο.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την ανάρτηση της συζύγου του αρχηγού της Αστυνομίας. Την ώρα, λοιπόν, που οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του αριθμού των θυμάτων του serial killer που συγκλονίζει την Κύπρο, η σύζυγος του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ύψωσε ασπίδα προστασίας υπέρ του συζύγου της.

Με ανάρτηση της στο facebook, η κ. Ειρήνη Μυλωνά Χρυσοστόμου, για πρώτη φορά σχολίασε ανοικτά τα πυρά που δέχεται τόσο προσωπικά ο σύζυγός της, όσο και ο θεσμός της Αστυνομίας γενικότερα, υποστηρίζοντας πως είναι «το λιγότερο άδικο, επιπόλαιο και ατυχές, να τους κατηγορούμε, να τους επικρίνουμε και να τους μηδενίζουμε για αυτά που μας κατέβηκε ότι θα έπρεπε να κάνουν ενώ την αράζουμε στον καναπέ μας».

Δείτε την ανάρτησή της

Ορέστης

Η ανάρτηση της συζύγου του Αρχηγού δεν πέρασε απαρατήρητη και δέχθηκε πάνω από 100 σχόλια από πολίτες, με κάποιους να συμφωνούν και κάποιους να διαφωνούν με το περιεχόμενο της δημόσιας τοποθέτησής της.

Δείτε τον… χαμό που προκλήθηκε στα σχόλια

Ο Ορέστης την δολοφόνησε – Η φίλη της την έψαχνε… μέχρι και σε μπαρ!

Κι ενώ η σύζυγος του επικεφαλής της Αστυνομίας υπερασπίζεται τις Αρχές, μια ακόμη αποκάλυψη βάζει στο κάδρο την… ανυπαρξία των Αρχών στο νησί.

Ο «Π» φέρνει σήμερα στην επιφάνεια μια πτυχή που αφορά την περίπτωση της Arian Palanas Lozano, η οποία ομολογουμένως σοκάρει. Σοκάρει και εντείνει την οργή για την απραξία/αδιαφορία της πολιτείας, όχι μόνο της Αστυνομίας, που θέλει να καμώνεται ότι έχει υπογράψει και εφαρμόζει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Click4more: «Μυρίζει θάνατο» έλεγε αμερικανίδα blogger για την λίμνη με τα πτώματα! video

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνει το γεγονός πως απλοί πολίτες είχαν περισσότερη έγνοια από τις αρχές για αυτές τις εξαφανίσεις. «Έφυγε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα για να συναντήσει κάποιον για part time, από τότε δεν επέστρεψε. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας να τη βρούμε, προσευχόμαστε για την ασφάλειά της. Είναι από τις Φιλιππίνες, εργάζεται στην Κύπρο, σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να τη βρούμε».

Η G.O., φίλη της Arian Palanas Lozano, την οποία επιχειρήσαμε και χθες να εντοπίσουμε στο facebook, πλην όμως φαίνεται να έχει απενεργοποιημένο τον λογαριασμό της στις 4 Αυγούστου 2018, στις 17:55 έστειλε ένα απεγνωσμένο μήνυμα εκεί που νόμιζε πως αρμοδίως θα τη βοηθούσαν να βρει τη φίλη της, η οποία όπως εξηγούσε απουσίαζε σχεδόν 12 μέρες.

Προφανώς στην προσπάθειά της να εντοπίσει δομή ή αρχή στην Κύπρο, πλην της Αστυνομίας -άγνωστο αν κατέφυγε και εκεί και πόσο λήφθηκε υπ’ όψιν- που επιλαμβάνεται τέτοιων υποθέσεων, με την ευχή να μιλάνε και αγγλικά, έπεσε πάνω στον λογαριασμό Lost + Found στο facebook, το οποίο ωστόσο δεν έχει σχέση με παροχή βοήθειας ή εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων, αφού δεν είναι άλλο από το ομώνυμο γνωστό μπαρ της Λευκωσίας.

Ο πολίτης ενδιαφέρθηκε για τα θύματα που άφηνε πίσω ο Ορέστης – Οι Αρχές… όχι

Στο προσωπικό μήνυμα που απέστειλε αρχικά η φίλη της Arian, της στάλθηκε αυτόματη απάντηση από τον λογαριασμό του μαγαζιού, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του μπαρ Ντίνος Κωνσταντινίδης διαβάζοντας την έκκληση της κοπέλας επανήλθε αυθημερόν επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον. Αφού της εξήγησε πως το Lost + Found Drinkery είναι μπαρ και πως δεν έχει να κάνει με κυβερνητική αρχή για εξαφανίσεις, την παρέπεμψε εκ πρώτης στο Τμήμα Πληθυσμού και Μετανάστευσης. «Εύχομαι να τη βρεις σύντομα», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος δηλώνει σοκαρισμένος σήμερα με την ανεύρεση της σορού της Arian.

Ορέστης Ορέστης

Πολύ περισσότερο γιατί εν αγνοία του και στην προσπάθειά του να παρηγορήσει την κοπέλα τη διαβεβαίωνε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η Κύπρος είναι αρκετά ασφαλής. Ξέρεις σε ποια πόλη πήγαινε;» συνέχισε να της κάνει ερωτήσεις ενώ της ζήτησε να τον ενημερώσει μόλις είχε κάτι νεότερο. «Στη Λάρνακα», του απάντησε.

Επειδή ο ίδιος βρισκόταν σε διακοπές τότε τη διαβεβαίωσε επίσης ότι θα ρωτούσε και ο ίδιος στην επιστροφή του. Μετά από δύο βδομάδες, ο κ. Κωνσταντινίδης επανήλθε, ωστόσο ο λογαριασμός της G.O. είχε ήδη απενεργοποιηθεί, γεγονός που επίσης οφείλει, εάν δεν το έπραξε ήδη, να διερευνήσει η Αστυνομία.

Με πληροφορίες από: reporter.com.cy / politis.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις