Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ορέστης: Με στραγγαλισμό – κεφαλοκλείδωμα σκότωσε δύο θύματά του!

Ορέστης

Απίστευτης αγριότητας οι δύο από τις δολοφονίες που διέπραξε ο 35χρονος με το ψευδώνυμο Ορέστης.
“Στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα” καταγράφηκε ως αιτία θανάτου στην νεκροτομή που έγινε σε δύο από τα θύματά του.
Έχει εντοπιστεί αντικείμενο που ίσως είναι η δεύτερη βαλίτσα του τρόμου.
Όλες οι νέες εξελίξεις μιας υπόθεσης που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις καλύτερες ταινίες τρόμου.

Νέα σοκαριστικά στοιχεία βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση του serial killer με το ψευδώνυμο “Ορέστης” που έχει σοκάρει την Κύπρο και όχι μόνο.

Οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν στον τρόπο με τον οποίο ο 35χρονος δολοφονούσε τα θύματά του. Τουλάχιστον δύο από αυτά…

Οι νέες νεκροτομές, λοιπόν, που διενεργήθηκαν χθες και σήμερα από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο, κατέδειξαν το εξής: Πως τα δύο θύματα του ίλαρχου Νίκου Μεταξά δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό.

Ο Ορέστης, ωστόσο, δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους! Για την Marry Rose και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου “στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα”.

Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες και την Kahda Anu σπό το Νεπάλ δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Για τη γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Πολίτης, ότι πρόκειται για τη 36χρονη Livia – Florentina Bunea από τη Ρουμανία.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, τα στοιχεία του σωματότυπου της οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τη Livia.

Βρήκαν την δεύτερη βαλίτσα που πέταξε στην “ματωμένη” λίμνη ο Ορέστης;

Εν τω μεταξύ, ένα αντικείμενο, το οποίο εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι τσιμεντόλιθος, εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 01.05.2019, στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου συνεχίστηκαν οι έρευνες που αφορούν τις υποθέσεις των δολοφονιών τις οποίες φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος Ορέστης, ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Αστυνομική πηγή ανέφερε πως, έγινε σηματοδότηση του σημείου όπου εντοπίστηκε το αντικείμενο και αύριο θα γίνουν προσπάθειες για να ανασυρθεί. Η ίδια πηγή είπε επίσης πως οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι από τη Scotland Yard που ήλθαν στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα για να συνδράμουν με την εμπειρογνωμοσύνη τους στις έρευνες για τους φόνους που διέπραξε ο Ορέστης θα αναχωρήσουν από το νησί την Παρασκευή.

Click4more: “Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα” τα λόγια του Ορέστη!

Ορέστης

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αναφερόμενος στις έρευνες που διεξάγονται τόσο στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όσο και στη λίμνη “Μεμί” στο Ξυλιάτο, είπε πως αυτές θα συνεχιστούν και αύριο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον βαθμό επικινδυνότητας που υπάρχει, τις διάφορες δυσκολίες και τα θέματα ασφάλειας.

Όσον αφορά τους Βρετανούς εμπειρογνώμονες, ο κ. Αγγελίδης είπε μετά τη χθεσινή ενημέρωσή τους από τον Αρχηγό Αστυνομίας και την ανακριτική ομάδα, σήμερα έγινε συζήτηση επί διαφόρων πτυχών της υπόθεσης.

Σημείωσε πως υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα τα οποία συζητούνται με την ανακριτική ομάδα και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο “οπότε αναλόγως του τι θα υπάρξει θα δούμε εάν θα υπάρξει και κάτι ανακοινώσιμο ως προς αυτές τις συναντήσεις”.

Πηγή: politis.com.cy / reporter.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις