Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οργή Ερντογάν για την αιματοβαμμένη προεκλογική συγκέντρωση στο Σουρούτς – Κατηγορεί HDP και PKK – Σκληρές εικόνες

Τουρκία
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

– Αιματηρή επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση του βουλευτή του AKP, Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, στο Σουρούτς, 10 ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία
– Ο αδερφός του βουλευτή έχασε τη ζωή του, καθώς και άλλοι τρεις άνθρωποι
– Οκτώ τραυματίστηκαν
– ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Το κουρδικό κόμμα HDP στοχοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αιματηρή επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση του βουλευτή του AKP, Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, στο Σουρούτς, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

“Ένας νεότερος αδερφός μας σκοτώθηκε από υποστηρικτές του PKK. Αυτό αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ότι το PKK και το HDP δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τους και να ‘τρέφονται’ από αίμα των Κούρδων. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Κούρδους αδερφούς μας, αλλά έχουμε πρόβλημα με το PKK. Πιστεύω ότι τα αδέρφια μας, οι Κούρδοι, θα καταστρέψουν το παιχνίδι τους. Όποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, σίγουρα θα βρεθεί και τα τεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης…”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νοτιοανατολική Τουρκία κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κουρδικής καταγωγής. Εξάλλου, στην ίδια περιοχή δρουν οι αυτονομιστές αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

https://twitter.com/iaozcan/status/1007348024945700865

Τουρκία: Η προεκλογική συγκέντρωση που… βάφτηκε με αίμα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο αδερφός του Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, ενώ άλλοι οχτώ τραυματίστηκαν.

Ο Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, βουλευτής του AKP, πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία σε καταστήματα, στην περιοχή Σουρούτς, της επαρχίας Σανλιούρφα, όταν ξέσπασε ένας καβγάς μεταξύ προσώπων που τον συνόδευαν και των ντόπιων εμπόρων.

Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, σκοτώθηκαν ο αδελφός του βουλευτή και άλλοι τρεις άνθρωποι. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει περίπου 10 υπόπτους.

Προβοκάτσια;

Στο Twitter κυκλοφορούν φωτογραφίες δύο ανδρών, οι οποίοι -σύμφωνα με τους χρήστες- είναι οι δράστες της επίθεσης.
Όπως αναφέρουν χρήστες, ο Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ μαζί με άλλα μέλη του AKP έκαναν περιοδεία στα τοπικά μαγαζιά, ζητώντας τις ψήφους των πολιτών. Εκείνοι τους απαντούσαν ότι δεν θα τους ψηφίσουν. Ο Γιλντίζ θύμωσε και αποχώρησε. Λίγη ώρα αργότερα, δικοί του άνθρωποι επέστρεψαν με όπλα…

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

https://twitter.com/cananatesh17/status/1007340471075549184

https://twitter.com/TobiasHuch/status/1007346902852087808

Με πληροφορίες από Hurriyet, Milliyet

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις