Κόσμος

Οργή για Τραμπ – Χαμογελά δίπλα σε βρέφος που ορφάνεψε από την επίθεση στο Ελ Πάσο

Προκαλεί για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά επέλεξε να φωτογραφηθεί με ένα πλατύ χαμόγελο μαζί με τη σύζυγο του η οποία κρατά αγκαλιά ένα ορφανό από την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο.

Η φωτογραφία έγινε χθες viral και σημείο συζήτησης: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με ένα πλατύ χαμόγελο με τον αντίχειρά του στραμμένο προς τα πάνω φωτογραφίζεται δίπλα στη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, καθώς η Πρώτη Κυρία κρατάει ένα ορφανό μωρό 2 μηνών, οι γονείς του οποίου σκοτώθηκαν στο μακελείο στο κατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ελ Πάσο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο μεγιστάνας, για να συναντήσει θύματα της πολύνεκρης επίθεσης ενόπλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Τραμπ απέφυγε τα μέσα ενημέρωσης στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στο Τέξας και το Οχάιο, σημεία των δύο επιθέσεων με 32 νεκρούς, αλλά ο Λευκός Οίκος αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομης διάρκειας μονταρισμένο βίντεο των επισκέψεων του.

Η Πρώτη Κυρία ανήρτησε στο twitter φωτογραφίες από τις επισκέψεις, μία εκ των οποίων απεικονίζει την ίδια στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ελ Πάσο να κρατά το μωράκι. Δίπλα της, ο σύζυγός της, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος χαμογελά πλατιά με τον αντίχειρά του στραμμένο προς τα πάνω. Τους περιβάλλουν η θεία και ο θείος του μωρού Τίτο Ανσάντο, ο οποίος επίσης χαμογελά, καθώς όλοι ποζάρουν στη φωτογραφία.

Η εικόνα προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να μιλούν για έλλειψη συμπόνιας και σεβασμού από τον Αμερικανό πρόεδρο δεδομένης της σοβαρότητας της περίστασης.

«Ένα μωρό που το πήραν από το σπίτι του και εξαναγκάστηκε να γίνει ένα σκηνικό αντικείμενο για μια φωτογράφηση του ίδιου του τέρατος, το μίσος του οποίου σκότωσε τους γονείς του», είπε εξοργισμένος σε tweet του ο Γκρεγκ Πινέλο, στρατηγικός σχεδιαστής των Δημοκρατικών.

Ωστόσο ο Τίτο Ανσάντο, που χαρακτήρισε τον εαυτό του και τον νεκρό αδερφό του υποστηρικτές του Τραμπ είπε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι αισθάνθηκε παρηγοριά από την επίσκεψη του προέδρου και διέψευσε ότι ο Τραμπ «προωθούσε οποιουδήποτε τύπου πολιτική ατζέντα».

Επίσης είπε ότι επέλεξε να πάρει τον ορφανό ανιψιό του, τον 2 μηνών Πολ, στο νοσοκομείο για να συναντήσει τον πρόεδρο και υποστήριξε ότι άλλοι είναι εκείνοι που πολιτικοποιούν την τραγωδία της οικογένειάς του.

Η Τζόρνταν και ο Άντρε Ανσάντο, 25 και 23 ετών σκοτώθηκαν στην πολύνεκρη επίθεση ενόπλου στο Ελ Πάσο, ενώ έκαναν τα ψώνια τους για τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκίναγε σύντομα για τα μεγαλύτερα παιδιά τους, έχοντας μαζί τους το νεογέννητο αγοράκι τους, μόλις 2 μηνών. Το βρέφος υπέστη κατάγματα και σύμφωνα με τη θεία του παιδιού, η μητέρα του πέθανε προσπαθώντας να το προστατεύσει. Οι γιατροί του έδωσαν τις περασμένες μέρες εξιτήριο.

Σε βίντεο που κινηματογραφήθηκε από κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης, στη συνάντησή του με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο ίδιο ιατρικό κέντρο, ο Τραμπ φαίνεται να μιλά για την μεγάλη δημοφιλία του και τους πολλούς υποστηρικτές που έχει στην πόλη, ανακαλώντας μια προεκλογική συγκέντρωση που είχε διοργανώσει η καμπάνια του τον Φεβρουάριο στην πόλη του Τέξας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 18
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παραδίδει τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς