Κόσμος

Οργή για Τραμπ – Χαμογελά δίπλα σε βρέφος που ορφάνεψε από την επίθεση στο Ελ Πάσο

Προκαλεί για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά επέλεξε να φωτογραφηθεί με ένα πλατύ χαμόγελο μαζί με τη σύζυγο του η οποία κρατά αγκαλιά ένα ορφανό από την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο.

Η φωτογραφία έγινε χθες viral και σημείο συζήτησης: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με ένα πλατύ χαμόγελο με τον αντίχειρά του στραμμένο προς τα πάνω φωτογραφίζεται δίπλα στη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, καθώς η Πρώτη Κυρία κρατάει ένα ορφανό μωρό 2 μηνών, οι γονείς του οποίου σκοτώθηκαν στο μακελείο στο κατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ελ Πάσο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο μεγιστάνας, για να συναντήσει θύματα της πολύνεκρης επίθεσης ενόπλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Τραμπ απέφυγε τα μέσα ενημέρωσης στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στο Τέξας και το Οχάιο, σημεία των δύο επιθέσεων με 32 νεκρούς, αλλά ο Λευκός Οίκος αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομης διάρκειας μονταρισμένο βίντεο των επισκέψεων του.

Η Πρώτη Κυρία ανήρτησε στο twitter φωτογραφίες από τις επισκέψεις, μία εκ των οποίων απεικονίζει την ίδια στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ελ Πάσο να κρατά το μωράκι. Δίπλα της, ο σύζυγός της, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος χαμογελά πλατιά με τον αντίχειρά του στραμμένο προς τα πάνω. Τους περιβάλλουν η θεία και ο θείος του μωρού Τίτο Ανσάντο, ο οποίος επίσης χαμογελά, καθώς όλοι ποζάρουν στη φωτογραφία.

Η εικόνα προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να μιλούν για έλλειψη συμπόνιας και σεβασμού από τον Αμερικανό πρόεδρο δεδομένης της σοβαρότητας της περίστασης.

«Ένα μωρό που το πήραν από το σπίτι του και εξαναγκάστηκε να γίνει ένα σκηνικό αντικείμενο για μια φωτογράφηση του ίδιου του τέρατος, το μίσος του οποίου σκότωσε τους γονείς του», είπε εξοργισμένος σε tweet του ο Γκρεγκ Πινέλο, στρατηγικός σχεδιαστής των Δημοκρατικών.

Ωστόσο ο Τίτο Ανσάντο, που χαρακτήρισε τον εαυτό του και τον νεκρό αδερφό του υποστηρικτές του Τραμπ είπε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι αισθάνθηκε παρηγοριά από την επίσκεψη του προέδρου και διέψευσε ότι ο Τραμπ «προωθούσε οποιουδήποτε τύπου πολιτική ατζέντα».

Επίσης είπε ότι επέλεξε να πάρει τον ορφανό ανιψιό του, τον 2 μηνών Πολ, στο νοσοκομείο για να συναντήσει τον πρόεδρο και υποστήριξε ότι άλλοι είναι εκείνοι που πολιτικοποιούν την τραγωδία της οικογένειάς του.

Η Τζόρνταν και ο Άντρε Ανσάντο, 25 και 23 ετών σκοτώθηκαν στην πολύνεκρη επίθεση ενόπλου στο Ελ Πάσο, ενώ έκαναν τα ψώνια τους για τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκίναγε σύντομα για τα μεγαλύτερα παιδιά τους, έχοντας μαζί τους το νεογέννητο αγοράκι τους, μόλις 2 μηνών. Το βρέφος υπέστη κατάγματα και σύμφωνα με τη θεία του παιδιού, η μητέρα του πέθανε προσπαθώντας να το προστατεύσει. Οι γιατροί του έδωσαν τις περασμένες μέρες εξιτήριο.

Σε βίντεο που κινηματογραφήθηκε από κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης, στη συνάντησή του με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο ίδιο ιατρικό κέντρο, ο Τραμπ φαίνεται να μιλά για την μεγάλη δημοφιλία του και τους πολλούς υποστηρικτές που έχει στην πόλη, ανακαλώντας μια προεκλογική συγκέντρωση που είχε διοργανώσει η καμπάνια του τον Φεβρουάριο στην πόλη του Τέξας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
5
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ 5
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9