Κόσμος

Οργή στη Ρωσία για την προτροπή Αμερικανού γερουσιαστή: «Δολοφονήστε τον Πούτιν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάλο προκαλεί η δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ που κάλεσε τους πολίτες της Ρωσίας να δολοφονήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν! Γιατί, έτσι είπε, θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Καλεσμένος σε εκπομπή του Fox News, ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ είπε ότι ο μόνος τρόπος να τελειώσει η κρίση στην Ουκρανία, είναι να βρεθεί κάποιος να δολοφονήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να προσφέρει… σπουδαία υπηρεσία στη χώρα του και στον κόσμο!

Και όχι μόνο τα είπε στο Fox News, αλλά τα επανέλαβε σε tweets του, με αποτέλεσμα ο σάλος από την αδιανόητη δήλωσή του, να γιγαντωθεί.

Τόσο στη δήλωσή του όσο και στα tweet του, ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ αναζήτησε στη Ρωσία έναν… Βρούτο (που σκότωσε τον Ιούλιο Καίσαρα)  ή έναν Κλάους φον Στάουφενμπεργκ (σ.σ. Γερμανό αξιωματικό που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Χίτλερ το 1944) για να κάνουν το ίδιο στον Βλαντιμίρ Πούτιν!

«Υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ στον ρωσικό στρατό;», διερωτήθηκε. «Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να δολοφονήσει αυτόν τον τύπο. Θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα του και στον κόσμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Δείτε τη δήλωσή του 

Ο Γκρέιαμ, στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε την Παρασκευή πρόταση για την καταδίκη του Ρώσου προέδρου και των επικεφαλής του ρωσικού στρατού, τους οποίους κατηγόρησε ότι διαπράττουν «εγκλήματα πολέμου» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Σε άλλο tweet του έγραψε επίσης: «Οι μόνοι που μπορούν να το “φτιάξουν” αυτό είναι ο λαός της Ρωσίας. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Εκτός αν θέλεις να ζεις στο σκοτάδι για το υπόλοιπο της ζωής σου, να είσαι απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο στη φτώχεια». 

Οι δηλώσεις του Λίντσεϊ Γκρέιαμ προκάλεσαν και την οργή της Ρωσίας φυσικά, που ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ! Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ απαίτησε επίσημη εξήγηση από τον Λευκό Οίκο και «ισχυρή καταδίκη των εγκληματικών δηλώσεων αυτού του Αμερικανού»!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την σύγκρουση των τρένων στην Ισπανία: «Άνθρωποι και καθίσματα εκσφενδονίζονταν στον αέρα» - Στους 74 οι νεκροί
Επιζώντες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές τη στιγμή του δυστυχήματος - Κίνδυνος για την κυβέρνηση Σάντσεθ πριν τις εκλογές - Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη
Ισπανία
9
Μέγκαν Μαρκλ: Στο «μικροσκόπιο» της βρετανικής υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου της αστυνομίας η επιστολή σε βάρος του πατέρα της
Η αστυνομία είχε ήδη παραδεχτεί ότι δεν είχε προωθήσει την επιστολή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και είχε δηλώσει ότι «εξετάζει» την ανάγκη παραπομπής του θέματος στη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας
Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν μέσα σε ένα 24ωρο – Στο επίκεντρο η σύνοδος των τουρκογενών κρατών
Η νέα συνομιλία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου με ξένους ηγέτες στην Άγκυρα, μία ημέρα μετά την επικοινωνία τους για τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αμπάς σε Χριστοδουλίδη: Η Κύπρος μπορεί να μεσολαβήσει μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης για την επανέναρξη των συνομιλιών
Η προοπτική νέων συνομιλιών, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Λευκωσία
Μάχμουντ Αμπάς και Νίκος Χριστοδουλίδης