Κόσμος

Οργή στη Βρετανία για 27χρονο που αλώνιζε με ένα μαχαίρι και σκόρπισε τον θάνατο

Επί τουλάχιστον 2 ώρες ένας 27χρονος αλώνιζε το Μπέρμινγχαμ στην Βρετανία και οπλισμένος με ένα μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους επτά. Η αστυνομία έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για το γεγονός ότι άργησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πολλοί αθώοι πολίτες. 

Ο 27χρονος συνελήφθη στην περιοχή Σέλι Όουκ του Μπέρμιγχαμ στις 04:00 τα ξημερώματα. Οι επιθέσεις έγιναν από τις 00:30 ως τις 02:20 τοπική ώρα (02:30 και 04:20 ώρα Ελλάδος) σε διάφορα σημεία της πόλης.

Νεκρός από τις επιθέσεις είναι ένας 23χρονος, ενώ ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας 19 και 32 ετών αντίστοιχα, τραυματίστηκαν σοβαρά και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πέντε άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 23 και 33 ετών, τραυματίστηκαν λιγότερο σοβαρά από τις επιθέσεις αυτές.

Επιθεωρητές της αστυνομίας δήλωσαν ότι οι επιθέσεις με μαχαίρι που έγιναν χθες σε τέσσερις τοποθεσίες σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών στο Μπέρμιγχαμ συνδέονται μεταξύ τους, αλλά δεν πιστεύεται ότι έχουν σχέση με τη δράση συμμοριών ή με τρομοκρατία.

“Συλλάβαμε έναν άνδρα ως ύποπτο για ανθρωποκτονία και 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε σχέση με τις #BirminghamStabbings”, σημειώνει σε ανακοίνωση που έκανε μέσω Twitter η αστυνομία αναφερόμενη στις επιθέσεις με μαχαίρι.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε χθες το βράδυ διάφορες εικόνες του υπόπτου από τις κάμερες παρακολούθησης και έλαβε “πολλές απαντήσεις”.

“Η μια από τις υποθέσεις μας οδήγησε στην συνοικία Σέλι Όουκ σήμερα το πρωί όπου και συνελήφθη ένας άνδρας”, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει στρατηγική προτεραιότητά μας»
Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μαύρη Θάλασσα και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Πάνω από 800 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδονησία - Η σπάνια τροπική καταιγίδα «χτυπά» Μαλαισία και Ταϊλάνδη
Τουλάχιστον 176 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ταϊλάνδη και τρεις στη Μαλαισία ενώ ο απολογισμός των θανάτων έφθασε τους 604 στην Ινδονησία την Δευτέρα, με 464 ανθρώπους να αγνοούνται
Κορμοί δέντρων και συντρίμμια βρίσκονται μπροστά από ένα κατεστραμμένο σπίτι σε μια περιοχή που επλήγη από θανατηφόρες πλημμύρες μετά από έντονες βροχοπτώσεις στο Μπατάνγκ Τορού, Νότιο Ταπανουλί
Ο Άντριου είναι και επίσημα θνητός αφού του αφαιρέθηκαν και οι τελευταίοι τίτλοι – Νέα εποχή στη βρετανική μοναρχία
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου διαγράφηκε από τα μητρώα δύο εκ των σημαντικότερων ταγμάτων της βρετανικής μοναρχίας: το Τάγμα της Περικνημίδας και το Βασιλικό Βικτωριανό Τάγμα
Ο πρίγκιπας Άντριου