Κόσμος

Οργή στην Τουρκία για το ράπισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το ψήφισμα που εξέδωσε χθες (17.09.2020) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα όσα γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο δεν… άρεσε στην Τουρκία. Και με μια οργισμένη ανακοίνωση χαρακτήρισε ανεδαφικό το ψήφισμα της Ευρωβουλής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ψήφισμα υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μόνο για λόγους αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ, σημειώνοντας πως εξυπηρετεί τα «εγωιστικά» συμφέροντα ορισμένων χωρών μελών.

Click4more Διχασμένη προσωπικότητα ο Ερντογάν: Το πρωί απειλές, τώρα μιλά για “ευνοϊκές συνθήκες επανέναρξης διαλόγου”

«Η προκατειλημμένη και άδικη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η άκυρη και μονόπλευρη ερμηνεία του θαλασσίου δικαίου, για την οποία δεν έχει την αρμοδιότητα, πλήττουν τη φήμη του», ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε η ΕΕ, ούτε οι χώρες μέλη έχουν τη δικαιοδοσία να καθορίζουν τα σύνορα τρίτων χωρών. Η υιοθέτηση μιας τέτοιας «προκατειλημμένης απόφασης», παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους θεσμούς της ΕΕ, είναι ασύμβατη με την καλή θέληση και την κοινή λογική, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμόγελα από Τραμπ και Ζελένσκι στο Οβάλ Γραφείο – Τα θερμά «ευχαριστώ», οι εγγυήσεις ασφαλείας και στο βάθος τα σενάρια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία
Αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε τίποτε την «εκρηκτική» διαμάχη του περασμένου Φεβρουαρίου, την τελευταία φορά που ο Ζελένσκι βρισκόταν δίπλα στον Τραμπ
Χαμογελαστοί Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ζελένσκι συναντά Ευρωπαίους ηγέτες στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον πριν τη σύνοδο με τον Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον για να συντονίσουν τη θέση τους ενόψει της καθοριστικής συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου 1