Κόσμος

Οργή στο Ισραήλ για την τήρηση ενός λεπτού σιγής στον ΟΗΕ για τον Εμπραχίμ Ραϊσι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν αποδοκίμασε έντονα την τήρηση ενός λεπτού σιγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου, την Κυριακή (19/05).

«Σωστά είδατε. Το Συμβούλιο Ασφαλείας τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μακελάρη προέδρου του Ιράν, του Εμπραχίμ Ραϊσί. Τι ντροπή!», τόνισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποίησε στα social media.

Καταλογίζοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι δεν καταβάλλει ουσιαστικές προσπάθειες με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ο Γκιλάντ Ερντάν επέκρινε τα μέλη του Σ.Α. που έσκυψαν το κεφάλι στη μνήμη κάποιου που «ήταν υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους στο Ιράν, στο Ισραήλ και σε όλον τον κόσμο».

«Τι θα ακολουθήσει; Θα τηρήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χίτλερ;», διερωτήθηκε.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει εξελιχθεί σε απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», υποστήριξε ο ισραηλινός διπλωμάτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία σε αναβρασμό: Τα Κίτρινα Γιλέκα βγαίνουν ξανά στους δρόμους – Διαδηλώσεις από σήμερα παρουσία 70.000 αστυνομικών
Πορεία σήμερα στην πόλη Τραπ όπου έγινε την περασμένη εβδομάδα τρομοκρατική επίθεση - Καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κατσαρόλες των «κίτρινων γιλέκων» έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και πάλι σήμερα
REUTERS
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Συναγερμός για απάτη με ψεύτικα SMS σε συγγενείς θυμάτων – Αδίστακτοι παίζουν με τον πόνο τους
Με βίντεο που αναρτήθηκε στο X, η αστυνομία τονίζει ότι η ενημέρωση των συγγενών για την ταυτοποίηση των θυμάτων θα γίνεται «πάντα αυτοπροσώπως»
Συγγενείς αγννουμένων στην Ισπανία