Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Οργή των δημοσιογράφων κατά του Μπόρις Τζόνσον! Αποχώρησαν από την Downing Street

Οργή των δημοσιογράφων κατά του Μπόρις Τζόνσον! Αποχώρησαν από την Downing Street

Δημοσιογράφοι από σχεδόν όλα τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ αποχώρησαν σήμερα από το πρωθυπουργικό γραφείο στον αριθμό 10 της Downing Street σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό συναδέλφων τους από την κυβερνητική ενημέρωση.

Γνωστοί πολιτικοί συντάκτες από το BBC, το ITV και το Sky News, τους Financial Times, την Sun και την Telegraph ήταν μεταξύ αυτών που αποχώρησαν καθώς μόνο αυτοί έλαβαν επίσημη πρόσκληση για να παραστούν στο μπρίφινγκ από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα, David Frost. Θα τους ενημέρωνε για τις κινήσεις της χώρας στην μετά Brexit εποχή.

Όταν έφτασαν στην Downing Street και δημοσιογράφοι που δεν είχαν προσκληθεί έγινε το εξής εξωφρενικό: ένας υπάλληλος άρχισε να διαβάζει τα ονόματα όσων είχαν την άδεια να παρακολουθήσουν την ενημέρωση και άφηνε εκτός δεκάδες άλλους.

Μεταξύ αυτών ήταν δημοσιογράφοι από την Daily Mirror, την i-paper, την Huffington Post και τον Independent. Ο επικεφαλής επικοινωνίας του Μπόρις Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους: «Όσοι έχουν προσκληθεί στο μπρίφινγκ μπορούν να μείνουν. Όλοι οι υπόλοιποι φοβάμαι ότι πρέπει να αποχωρήσουν». Όταν οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν η απάντηση ήταν: «Θα καλούμε να ενημερώνουμε όποιους εμείς θέλουμε!»

Τότε, όλοι οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από το πρωθυπουργικό γραφείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αυτό είναι η κορύφωση της έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και του Τύπου. Και όπως όλα δείχνουν ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι στ’ αλήθεια μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις