Κόσμος

Οργή του Σέρβου προέδρου για το «μπλόκο» στην επίσκεψη Λαβρόφ στο Βελιγράδι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας Αλεξάνταρ Μπόκαν-Χερτσένκο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες που εμπόδισαν την άφιξή στο Βελιγράδι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Σερβία θα προστατεύσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία και θα ενισχύει τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και εταιρικής συνεργασίας με χώρες σε όλες τις ηπείρους διατηρώντας την στρατιωτική της ουδετερότητα», αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Ρώσος πρέσβης ενημέρωσε τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς για τους λόγους που ανάγκασαν το Σεργκέι Λαβρόφ να ματαιώσει την επίσκεψη του στο Βελιγράδι παρουσιάζοντας όλα τα σχετικά έγγραφα. Κατά τη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να επισκεφτεί πολύ σύντομα την Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως ανήγγειλε το γραφείο του, θα αποκαλύψει σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της σερβικής δημόσιας τηλεόρασης όλο το παρασκήνιο σχετικά με την ματαίωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Σερβία σήμερα και αύριο. Στάθηκε ωστόσο αδύνατο να ταξιδέψει αφού η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο δεν έδωσαν άδεια υπέρπτησης στο αεροσκάφος που θα τον μετέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα