Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οργιάζει η φαντασία Ερντογάν! Κάνει το πατρικό του Γκιουλέν, δημόσιες τουαλέτες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η σαρωτική εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από οπαδούς του Γκιουλέν, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για τον “σουλτάνο” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, έχει κάνει σαφές πως θέλει να διαπομπεύσει τον Γκιουλέν και τους οπαδούς του και αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη.
 

Σύμφωνα λοιπόν, με τουρκικά ΜΜΕ, το πατρικό του Φετουλάχ Γκιουλέν στο χωριό Κουρουτσούκ, θα μετατραπεί σε… δημόσιες τουαλέτες έπειτα από αίτημα των κατοίκων, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Ο πρώην μέντορας του Ταγίπ Ερντογάν, θεωρείται πλέον κάτι σαν… δαίμονας για τους οπαδούς του Ερντογάν στην Τουρκία. Από το πραξικόπημα και έπειτα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες δημόσιες συγκεντρώσεις, στις οποίες βιβλία του Γκιουλέν, σκίζονται και πετάγονται στους δρόμους και τα ποτάμια ενώ οι αστυνομικές αρχές συγκρατούν τους συγκεντρωμένους για να μην προχωρήσουν στο κάψιμό τους, όπως μεταφέρει το CNN Turk.

Στο άκουσμα της είδησης πολλοί θεώρησαν πως πρόκειται περί αστείου, όμως όπως χαρακτηριστικά αναφέρει Τούρκος δημοσιογράφος: “Νόμιζα ότι έκαναν πλάκα, μέχρι που επικοινώνησα με τον δήμαρχο της περιοχής”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε