Site icon NewsIT

Οριστικό: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ – Επικυρώθηκε η εκλογή του από το Κογκρέσο

07.01.2021 | 10:43
Οριστικό: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ – Επικυρώθηκε η εκλογή του από το Κογκρέσο

Vice President Mike Pence and House Speaker Nancy Pelosi resume presiding over a Joint session of Congress to certify the 2020 Electoral College results, after supporters of President Donald Trump stormed the Capitol earlier in the day, on Capitol Hill in Washington, U.S. January 6, 2021. Erin Schaff/Pool via REUTERS REFILE - CORRECTING YEAR

Το τελευταίο καρφί στο πολιτικό φέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ μπήκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ που επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι και με την βούλα ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά από μια συνεδρίαση που διακόπηκε από την εισβολή στο Καπιτώλιο και επαναλήφθηκε ώρες αργότερα, η εκλογή του Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις είναι πλέον εγκεκριμένη από το Κογκρέσο.

Σε κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου,  επικυρώθηκε με 270 ψήφους η εκλογή Μπάιντεν και Χάρις.

Το τραγικό όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί πλέον να τουιτάρει αντιδρώντας σε αυτό το αποτέλεσμα αφού όλοι οι λογαριασμοί του στα social media έχουν κατεβεί. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version