Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Οσάμα Μπιν Λάντεν: Θα σκότωνε τον πρίγκιπα Χάρι

πρίγκιπας Χάρι

Έγγραφα της CIA αποκαλύπτουν πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και η Αλ Κάιντα παρακολουθούσε τις κινήσεις του πρίγκιπα Χάρι.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν παρακολουθούσε τις κινήσεις του πρίγκιπα Χάρι για να καταστρώσει το σχέδιο εκτέλεσής του. Διατηρούσε φάκελο στους υπολογιστές του με άρθρα για τα στρατιωτικά σχέδια του πρίγκιπα Χάρι.

“Χωρίς αμφιβολία ο πρίγκιπας Χάρι ήταν στόχος για την Αλ Κάιντα. Οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν όταν υπηρετούσε στο Αφγανιστάν”. Αυτό δήλωσε στη Sun ο αναλυτής θεμάτων τρομοκρατίας Bill Roggio.

πρίγκιπας Χάρι

Στο στόχαστρο του Οσάμα Μπιν Λάντεν ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν έτοιμος να μεταφερθεί στο Ιράκ με τη μονάδα του Blues and Royal τον Μάιο του 2007. Το πλάνο όμως άλλαξε. Αποσπάστηκε κρυφά στην επαρχία Helmand στο Αφγανιστάν.

Ο φάκελος με αρχεία για τον πρίγκιπα Χάρι ανακτήθηκε από υπολογιστή κατά την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων που ολοκληρώθηκε με τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στο σκληρό δίσκο βρέθηκε και συλλογή με βίντεο κινουμένων σχεδίων, χολιγουντιανών ταινιών και τριών ντοκιμαντέρ για τον ίδιο.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η λίστα των βίντεο συμπεριλήφθηκε στα αρχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η CIA από τα περίπου 470.000 αρχεία που βρήκε στους υπολογιστές του. Αρχεία που ανακτήθηκαν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στις 2 Μαΐου 2011 στο κρησφύγετο του ιδρυτή της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις