Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Όσκαρ: Ανεπιθύμητοι οι δύο λογιστές της PwC μετά την ιστορική γκάφα!

Όσκαρ: Ανεπιθύμητοι οι δύο λογιστές της PwC μετά την ιστορική γκάφα!

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών δεν θα συνεργάζεται πλέον με τους δύο λογιστές της ελεγκτικής εταιρίας PriceWaterhouseCoopers στην οποία η Ακαδημία έχει αναθέσει την καταμέτρηση των ψήφων, που έδωσαν λάθος δύο φακέλους τη βραδιά των Όσκαρ στους παρουσιαστές, με αποτέλεσμα ο Γουόρεν Μπίτι και η Φαίη Ντάναγουεϊ να ανακοινώσουν λάθος νικητή του Όσκαρ καλύτερης ταινίας, προκαλώντας ιστορική γκάφα.

Ο Μπράιαν Κάλιναν και η Μάρθα Ρουίζ, οι δύο λογιστές-εκπρόσωποι της PwC που βρίσκονταν στα παρασκήνια, αρμόδιοι για την παράδοση στους παρουσιαστές των Όσκαρ των κόκκινων φακέλων με το όνομα του νικητή σε κάθε κατηγορία, θα είναι στο εξής ανεπιθύμητα πρόσωπα στις επόμενες τελετές απονομής των βραβείων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ακαδημίας. Η ίδια η ελεγκτική εταιρία δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος θέμα κυρώσεων από την Ακαδημία, διευκρίνισε.

Στους δύο εκπροσώπους της PwC που έκαναν το λάθος, παρότι ήταν αυτοί που παρέδιδαν τους φακέλους με τους νικητές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οφείλεται η πιο χονδροειδής δυσλειτουργία στην ιστορία των Όσκαρ, τελετές που συνήθως διεξάγονται πολύ ομαλά και είναι προσεγμένες λεπτομερώς.

Την Κυριακή, μερικά λεπτά αφότου φωτογραφήθηκε να αναρτά στο Twitter φωτογραφίες διασημοτήτων από τα παρασκήνια, εκ των οποίων η ‘Εμα Στόουν που πήρε το Όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου, ο Κάλιναν έδωσε λάθος φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι: αυτόν της καλύτερης ηθοποιού αντί της καλύτερης ταινίας.

Ο βετεράνος ηθοποιός ανοίγοντάς τον δεν είπε τίποτα και τον έδειξε στη συμπαρουσιάστριά του. Αυτή διαβάζοντας “La La Land” κάτω από το όνομα της Στόουν πίστεψε πως επρόκειτο για την ταινία που κέρδισε το Όσκαρ και το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα.

Χρειάστηκαν δυόμισι λεπτά για να διορθωθεί το λάθος και οι παραγωγοί του μιούζικαλ “La la Land”, οι οποίοι είχαν σχεδόν τελειώσει τις ομιλίες με τις ευχαριστίες, να ανακοινώσουν το λάθος και να καλέσουν την ομάδα του “Moonlight”, τον πραγματικό νικητή του Όσκαρ, να ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε