Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Όταν η Μισέλ συνάντησε τον Μαντέλα

REUTERS
Με τον ιστορικό ηγέτη της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα συναντήθηκε η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής της στη χώρα.
Η Μισέλ Ομπάμα συνοδευόταν από τη μητέρα της και τις δύο κόρες της. Η συνάντηση της Μισέλ Ομπάμα με τον 92χρονο πρώην πρόεδρο, η υγεία του οποίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη δεν ήταν προγραμματισμένη, όμως ο Λευκός Οίκος δεν την είχε αποκλείσει.
 
Πριν τη συνάντηση με τον Νέλσον Μαντέλα, η Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε τους χώρους του φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέρει το όνομά του, όπου είδε τα αρχεία που βρίσκονται εκεί, αλλά και προσωπικά αντικείμενα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, όπως το γραφείο που είχε στο κελί του, ημερολόγια και σημειωματάρια.
 
«Στη συνέχεια πραγματοποίησε μία σύντομη επίσκεψη στον πρώην πρόεδρο Μαντέλα» δήλωσε ο επικεφαλής του ιδρύματος Αχματ Ντάνγκορ, ο οποίος χαρακτήρισε τη Μισέλ Ομπάμα «μία γοητευτική γυναίκα χωρίς αλαζονεία».
 
Κατά την παραμονή της στη Ν.Αφρική, η Μισέλ Ομπάμα θα μεταβεί στη νήσο Ρόμπεν, όπου ο Νέλσον Μαντέλα πέρασε τα 18 από τα συνολικά 27 χρόνια της φυλάκισης του.
 
Επίσης, αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Τζέικομπ Ζούμα, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μποτσουάνα.
 
Πρόκειται για τη δεύτερη περιοδεία που πραγματοποιεί η Μισέλ Ομπάμα μόνη της, μετά την εκλογή του συζύγου της στην προεδρία των ΗΠΑ, το 2009.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε